Hlavní obsah

Audi se blížilo strašlivou rychlostí, popsali zdrcení svědci tragédii na D1

Právo, Jana Pechová
Aktualizováno

Zběsilá policejní honička, na jejímž konci byla smrt 17letého mladíka, se odehrála v pátek odpoledne na dálnici D1 ve směru na Prahu. Svědci nehody hovoří o šílené jízdě, která tragické nehodě předcházela.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Následky nehody na 119. kilometru D1

Článek

„Jel rychle. Strašně rychle,“ několikrát jakoby nevěřícně zopakoval asi 30letý muž, stojící za svodidly dálnice D1 na 119. kilometru ve směru na Prahu, kde se nehoda stala.

Foto: Pro Právo Luděk Krušinský

Hořící auto na D1

Před ním se otevírá strašlivá scenérie: před přemostěním na exitu Velký Beranov stojí obemknuta vozidly policie a hasičů skrumáž havarovaných aut, korunovaná zcela ohořelým vrakem audi.

Policejní honička na D1 skončila smrtí, na dálnici hořela auta Video: Jiří Forman, Novinky

Kousek od ní leží na zemi zlopověstný černý plastový pytel. Z něj vykukuje ruka kohosi zjevně velmi mladého. Člověku se při pohledu na ni zastaví srdce.

Blesky majáku ve zpětném zrcátku

„Prosím, neptejte se mě na nic. Já nemůžu. Vždyť támhle leží mrtvola,“ cvaká zuby asi 45letý, velmi dobře oblečený chlapík, očividně šokovaný. Není divu: řídil vůz Jaguar, který - na pravoboku značně pochroumaný - stojí jen pár metrů od požářiště.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Následky nehody na 119. kilometru D1

„My jsme byli snad posledním autem, kterému se podařilo ještě uhnout,“ rozhovoří se pohotový řidič Škody Octavia. Ta stojí opodál netknutá a připomíná patník, jenž určuje, kde tragédie začala. „Stála tu fronta aut a my jsme k ní dojížděli. Najednou jsem viděl ve zpětném zrcátku blesky policejního majáku a pronásledovaný vůz, který se blížil k nám strašlivou rychlostí. Ještě jsem stačil zareagovat, ti před námi už ne. Do těch ten kluk vlítnul a tuším tři sroloval s sebou. Pak to začalo hořet. Jeho ještě vytáhli, ale už mu to nebylo nic platný,“ odvrátil muž tvář.

Foto: Pro Právo Luděk Krušinský

Hořící auto na D1

Na místě zasahovaly i tři posádky záchranky včetně vrtulníku. „Jednoho středně těžce zraněného muže, odhadem třicátníka, jsme letecky transportovali do Brna a jednu asi 60letou paní jsme ošetřili na místě,“ konstatovala ředitelka vysočinské záchranky Vladislava Filová.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Následky nehody na 119. kilometru D1

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám