Hlavní obsah

Cestující zneškodnili střelce v pražském metru

Právo, sts
Praha
Aktualizováno

Cestující na trase metra B, kteří 31. ledna jeli v soupravě, jež dvacet minut po 19. hodině projížděla stanicí Invalidovna, na svou cestu hned tak nezapomenou. Šestatřicetiletý muž ve vagónu vytáhl pistoli a začal ohrožovat ostatní.

Muž vytáhl zbraň v pražském metruVideo: Policie ČR

 
Článek

Mezi cestujícími se naštěstí našli dva muži, kteří zachovali chladnou hlavu, rozpoznali plynovou pistoli, sebrali mu ji, a právě v zastávce Invalidovna ji předali vlakvedoucímu a agresora vyprovodili ze soupravy.

„Díky velmi rychlému příjezdu policisté muže nalezli zrovna v okamžiku, kdy odcházel z metra. Při provedené orientační dechové zkoušce mu naměřili více než 1,5 promile alkoholu v dechu. Dozorčí v metru policistům předal plynovou pistoli, kteří ji zajistili a zaslali k dalšímu zkoumání,“ informovala mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

Zadržený muž ovšem policistům tvrdil, že ho dva cestující napadli a že se vlastně jen bránil. Policie nyní žádá cestující a svědky události, aby se obrátili na linku 158. „Pro další vyšetřování je velmi důležité zjistit, co se v metru stalo, proč muž vůbec zbraň vytáhl a zda někoho bezdůvodně neohrožoval,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám