Hlavní obsah

Rychlík EuroCity vjel na obsazenou kolej, od srážky dělilo vlaky 50 metrů

Novinky, ČTK, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Mezinárodní rychlík jedoucí z Rakouska vjel ve stanici Adamov na Blanensku na kolej obsazenou osobním vlakem, jenž jel ve stejném směru. Vlaky od střetu dělilo pouze 50 metrů. Nikdo z cestujících nebyl zraněn.

Foto: Drážní inspekce

Vlaky ve stanici Adamov na Blanensku od sebe zastavily 50 metrů

Článek

„Vlak EuroCity Gustav Klimt, který jel z rakouského Grazu (Štýrský Hradec), vjel v 10:50 ve stanici Adamov, ve které nemá pravidelnou zastávku, na kolej obsazenou osobním vlakem,“ informoval Novinky mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Oba dotčené vlaky zůstaly ve stanici kvůli vyšetřování. Inspekce by ho měla uzavřít až za několik dní. „Strojvedoucí měl povolen vjezd do stanice a měl povinnost jet podle rozhledových poměrů, což dodržel,“ uvedl Drápal.

To je odlišné od dvou nedávných podobných případů v Kolíně a Strančicích u Prahy. Zatímco v předchozích případech nehodě zabránil takzvaný generální stop, tentokrát strojvůdce zastavil vlak sám pozvolným brzděním.

Podle webu Českých drah cestující přestoupili na vlak EuroCity 172, který jel do Německa, který mimořádně zastavil ve stanici Adamov. Vlaky v úseku Maloměřice - Adamov jely po jedné koleji. Plný provoz byl obnoven zhruba čtyřech hodinách ve 14:40.

Při případu z 30. ledna ve Strančicích u Prahy jely po jedné koleji dva osobní vlaky proti sobě. Podařilo se je zastavit zabezpečovacím zařízením generální stop, nikdo nebyl zraněn.[celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám