Hlavní obsah

Obří krácení daní: Obchodníci s benzínem okradli stát o více než miliardu

Právo, rav

Jeden z největších případů krácení daní v historii ČR se podařil odhalit detektivům protikorupční policie (ÚOKFK). Během čtvrtka obvinili osm lidí obchodujících s pohonnými hmotami z krácení daní ve výši cca 1,25 miliardy korun.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Od čtvrtečního rána probíhá rozsáhlá realizace, při které byla rozkryta sofistikovaná struktura vzájemně spolupracujících osob, které se zabývaly dovozem pohonných hmot z Německa a Rakouska. Došlo k zadržení 11 osob, z nichž osm kriminalisté ve čtvrtek večer obvinili z krácení daně a z legalizace výnosů z trestné činnosti,“ uvedl v pátek na internetových stránkách české policie mluvčí ÚOKFK Jaroslav Ibehej.

Doplnil, že v rámci domovních prohlídek vyšetřovatelé zajistili šest luxusních osobních včetně jednoho ferrari, dále směnky na několik miliónů korun, hotovost cca 3,5 miliónu korun, tři nemovitosti a další cenné zboží, například značkové hodinky.

„Již v předchozích fázích operace byl obviněným zajištěn majetek na bankovních účtech ve výši 12 miliónů korun. Při samotné realizaci byla nasazena cca stovka policistů,“ dodal Ibehej s tím, že obviněným hrozí až desetileté tresty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám