Hlavní obsah

Zloděj s lupem hodil po trafikantovi lízátka, ten vytáhl pistoli

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Hodně špatný krám k vyloupení si v těchto dnech vybral šestadvacetiletý zloděj. Za cíl svých rejdů si totiž zvolil prodejnu tabáku v obci Sokolnice na Brněnsku. Když ale se zbožím utíkal, dostavil se majitel prodejny, který začal pálit ze své pistole do vzduchu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Muž s lupem v podobě 56 krabiček cigaret, 38 zapalovačů a dvoulitrové láhve piva se už chystal k odchodu, když se na místo dostavil majitel prodejny, kterého vzbudil muž bydlící nad prodejnou.

Trafikant se pak uvnitř svého krámu střetl se zlodějem tváří v tvář. Lapka nejdříve po muži hodil stojan s lízátky, pak ho po krátké potyčce udeřil lahví do obličeje a dal se na útěk. Jenže trafikant měl nachystán jiný kalibr než lízátka - vytáhl totiž svou legálně drženou zbraň a několikrát vystřelil do vzduchu. To už mu na pomoc přispěchal i oznamovatel bydlící nad krámem a zloděj rychle pochopil, že nemá šanci.

„Na místo poté dorazila přivolaná hlídka a podezřelou osobu převezla na služebnu k dalšímu šetření. Vzhledem k tomu, že mladík byl opilý, strávil zbytek noci v policejní cele. Následující den si vyslechl obvinění z trestných činů krádež a poškození cizí věci, za které si může vysloužit až dvouletý pobyt za mřížemi,“ dodala policejní mluvčí Andrea Straková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám