Hlavní obsah

Rybář, který byl postrachem pražských pump, uvízl v policejní síti

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Lupiče, přezdívaného Rybář, dopadli minulé pondělí policisté v Berouně. Muž má na svědomí sedm loupežných přepadení na území Prahy. Starší muž, který je vášnivý rybář, je podle policie závislý na automatech. Lupič se po svém dopadení za své činy omluvil.

Rybář, který byl postrachem pražských pump, uvízl v policejní sítiVideo: Policie ČR

 
Článek

„V pondělí 1. října dopadli pražští policisté ve spolupráci se středočeskými kriminalisty sedmašedesátiletého muže v jeho bytě v Berouně,“ řekla Novinkám policejní mluvčí Jana Rösslerová. Policisté zajistili také část oblečení používaného při loupežích.

Lupič přepadával čerpací stanice již od prosince minulého roku, a to na území Prahy, kam přijížděl vlakem z Berouna. V jednom případě v Praze 9 vyděsil obsluhu tím, že vystřelil do vzduchu.

Muž si troufl také na přepadení herny nebo taxikáře, na kterého během jízdy vytáhl zbraň. Tomu se ale podařilo utéct a lupič s autem odjel. Přezdívku Rybář muž dostal proto, že se maskoval, kromě šály či lékařské náplasti, také rybářským kloboukem. Loupežemi si muž „vydělal“ 150 tisíc korun.

Foto: Policie ČR

Policie pachatele zadržela v pondělí

Maskování, které muž při přepadeních používal, se nenašlo, stejně jako revolver, který muž hodil do řeky. Místo, kde se tak stalo, kriminalistům popsal, ale potápěčům se do této chvíle nepodařilo zbraň nalézt.

„Policistům při výslechu sdělil, že je vášnivý rybář a k přepravě využíval železnici. Jako motiv uvedl závislost na výherních automatech,“ uvedla k lupiči mluvčí.

Muž, kterému hrozí až deset let za mřížemi, je stíhán na svobodě.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám