Hlavní obsah

Otčím, který donutil nevlastního syna znásilnit matku, dostal 10 let

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Týrání a bití zažívala dlouhé roky rodina osmačtyřicetiletého muže z Vysočiny. Celé šílené soužití vyvrcholilo tím, že muž donutil svého nevlastního syna, kterému v té době ještě nebylo 15 let, aby znásilnil vlastní matku. Hoch se poté pokusil oběsit. Tyran za své jednání vyfasoval ve středu u brněnského krajského soudu 10 let vězení.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Obžalovaný muž

Článek

Obžalovaný, který si libuje v tom, že se producíruje jen v dámském prádle a s nalakovanými nehty, se před soudem vehementně bránil tím, že všechno je jen komplot a výmysl. Na jeho stranu se před soudem postavila i jeho žena, kterou nechal znásilnit. „Nic jsem neudělal, děti jsem nebil, nikoho jsem nenechal znásilnit,“ rozčiloval se před soudem muž.

Na jeho obhajobu ale soud odmítl slyšet. „Výpověď nevlastního syna soud shledal jako zcela věrohodnou, podporují ji výpovědi jeho sourozenců i další důkazy. Matka je submisivní, k dětem má sice pozitivní vztah, ale k obžalovanému má silnou vazbu závislosti a nedokáže se od něj za žádnou cenu odpoutat. Děti ho přitom měly rády, pořád věřily, že se jeho chování zlepší. Obžalovaný nemá vůbec náhled na to, co dělá, ničeho nelituje a kdykoli by byl schopen to udělat znovu. Jeho resocializace je takřka nemožná,“ konstatovala soudkyně Halina Černá.

Máme pochybnosti o tom, že se to znásilnění skutečně stalo.
Obhájkyně

Mužova obhájkyně jen kroutila hlavou, že se za čtyřicet let praxe s podobnou obžalobou nesetkala. „Máme pochybnosti o tom, že se to znásilnění skutečně stalo. U takového chlapce bez sexuálních zkušeností aby došlo k dokonání pohlavního styku, se mi jeví jako nepravděpodobné,“ argumentovala mužova obhájkyně.

„Takové jednání je možné, chlapci bylo téměř patnáct let a dospělého muže lze násilím k pohlavnímu styku donutit,“ oponovala ale znalkyně sexuoložka. „Děti by si nebyly schopné všechno to týrání vymyslet v takové složité konstrukci a pak na svých výpovědích setrvat po celou dobu vyšetřování,“ upozornila znalkyně.

„Matka byla ke všemu naprosto netečná, je to lidsky nepředstavitelné, naprosté sociální bahno,“ ulevil si i státní zástupce. Muž, který byl už jednou odsouzen za zneužívání svých nevlastních dcer, se proti verdiktu na místě odvolal. Případem se tak bude zabývat ještě Vrchní soud v Olomouci.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám