Hlavní obsah

Chtěl v mozku najít tajemné lidičky, tak rozpůlil přítelkyni hlavu mačetou

Právo, Rudolf Voleman
Štoutov

Zhruba pětatřicetiletý muž ze Štoutova u Žlutic na Karlovarsku, o kterém si myslí karlovarští kriminalisté, že 9. srpna zavraždil svou dvaadvacetiletou přítelkyni ranou mačetou do hlavy, byl podle informací Práva už v době svého hrůzného činu nepříčetný.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Den před vraždou říkal své přítelkyni, že má v mozku tajemné lidičky, kteří jej chtějí zničit,“ popisoval Právu muž, jenž je detailně zasvěcen do okolností případu.

„Druhý den pak vzal v nepříčetném stavu mačetu, se kterou jí hlavu rozpůlil. V jejím mozku pak začal zkoumat, kde jsou ty lidičky, kteří ho měli ohrožovat,“ dokončil popis hrůzného činu s případem obeznámený muž. Ten dále prozradil, že muž ze Štoutova jevil známky duševního vyšinutí už v minulosti.

„Jeho otec se jej snažil už dříve několikrát dostat k psychiatrovi, ale bohužel se mu to nepodařilo,“ popisoval.

Trestní řízení je zablokované

Nepříčetnost muže, který z dosud neznámých příčin podle všeho zešílel ještě před vraždou, zatím nedovoluje policii, aby ve věci zahájila trestní stíhání muže, kterého podezřívá. Muž, který se svou přítelkyní žil ve Štoutově zhruba rok v karavanu za vsí a společně chovali domácí zvířata, kvůli duševní nemoci nemohl být dosud obviněn ze zločinu vraždy.

„Vyšetřování pokračuje, ale nemohu k případu říct nic nového,“ uvedla ve středu 22. srpna mluvčí karlovarské krajské policie Kateřina Böhmová.

„Z důvodu zdravotního stavu nebylo proti osobě, kterou podezříváme, zahájeno trestní stíhání,“ uvedla Böhmová již před týdnem a tento stav podle ní trvá dosud.

„Nyní se osoba nachází v uzavřeném oddělení nemocničního zařízení a nelze s ní provádět procesní úkony,“ popisovala policejní mluvčí s tím, že kriminalisté nemohli muže zatím ani vyslechnout. Muž se ve chvíli, kdy si pro něj přišla na jeho ranč policie, zavřel do jedné z kůlen a pobodal se do hrudi a stehna šroubovákem. Nyní je v péči psychiatrů.

Jeho zavražděnou přítelkyni našel místní traktorista polonahou u napajedla dobytka nedaleko potoka mezi Štoutovem a Čichalovem.

„Ten pohled byl opravdu hrozný. Žena měla v hlavě díru, zřejmě od nějakého nástroje. Mám ten strašný obraz zakrvácené hlavy pořád před sebou. Tohle se fakt nevidí každý den,“ popisoval Právu zdrcený traktorista den po nálezu mrtvoly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám