Hlavní obsah

Mladík nedobrzdil a natlačil auto před sebou pod náklaďák, řidička zemřela

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tragicky skončila v pátek odpoledne nehoda dvou osobních a jednoho nákladního vozu na Opavsku. Mladý řidič nedobrzdil před křižovatkou svůj vůz a "natlačil" do protisměru pod přijíždějící protijedoucí náklaďák vozidlo, které stálo před ním. Jeho řidička nehodu nepřežila.

Foto: HZS Pardubického kraje

Ilustrační foto

Článek

Ke střetu došlo těsně před 17. hodinou na silnici I/46 mezi Opavou a Olomoucí u obce Hořejší Kunčice.

„Ve směru od Opavy jela dvě osobní auta. Padesátiletá řidička Fordu Focus chtěla na křižovatce odbočit na Vítkov a dávala přednost protijedoucím vozidlům. Zezadu do ní narazil šestadvacetiletý řidič Škody Felicie z Opavska,“ popsala opavská policejní mluvčí Dagmar Schindlerová. Náraz posunul ford do protisměru, kde se auto čelně střetlo s nákladním vozem iveco. „Srážka byla tak silná, že se focus otočil zpět ve směru na Opavu,“ dodala mluvčí.

Nedodržel rychlost ani bezpečnou vzdálenost

Ve fordu cestovaly dvě ženy. Padesátiletá řidička se zranila těžce a byla v bezvědomí. „Následně u ní došlo k zástavě krevního oběhu. Posádky záchranné služby okamžitě zahájily resuscitaci, po 10 minutách se jim podařilo za podpory léků obnovit činnost srdce. Žena utrpěla vícečetná závažná poranění, její stav byl však kritický,“ informoval mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl s tím, že pacientka byla letecky přepravena na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě. Tam však zraněním podlehla.

Druhou zraněnou byla čtyřiasedmdesátiletá žena. Měla poraněnou hlavu, hrudník a břicho. „Její zranění se jevila jako velmi vážná. Pacientka byla po ošetření převezena na ARO Slezské nemocnice v Opavě,“ doplnil Humpl.

Viníkem tragické nehody je zřejmě mladík, který se svou felicií narazil do fordu zezadu. „Pravděpodobně nedodržel bezpečnou vzdálenost ani povolenou rychlost,“ potvrdila policejní mluvčí Schindlerová. Alkohol u mladého řidiče zjištěn nebyl, škoda na obou osobních vozech a ivecu je 330 tisíc korun.

Na dálnici udělala kotrmelce

Přibližně dvě hodiny před tragickou nehodou na Opavsku zasahovali záchranáři také u nehody Škody Felicie na dálnici D1 u Klimkovic. „Devětadvacetiletá řidička z dosud nezjištěných příčin vyjela mimo komunikaci. Vozidlo se mělo několikrát přetočit přes střechu a zastavilo se mimo dálnici. V autě byla kromě řidičky osmašedesátiletá spolujezdkyně a dvě děti ve věku 6 a 8 let,“ sdělila krajská policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Podle mluvčího záchranářů Humpla byla zranění čtyřčlenné osádky středně těžká nebo těžká.

„Osmiletý chlapec s poraněním hlavy byl letecky transportován do ostravské Fakultní nemocnice. Tam posádka odvezla i šestiletého hocha s poraněním horní končetiny a hlavy,“ uvedl. Řidička byla po karambolu poraněna na hlavě a hrudníku, starší žena měla zraněné nohy. Také obě ženy byly přepraveny do traumatologického centra Fakultní nemocnice Ostrava.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám