Hlavní obsah

Cizinec si v Brně nalovil chráněné mušle, manželka prý na ně měla chuť

Právo, pko
Brno

Pojem "dary přírody" si po svém vyložil sedmadvacetiletý cizinec, který se rozhodl pár darů neotřele využít. V těchto dnech při koupání v Mariánském údolí v Brně totiž šlápl na škebli, a když ji ukázal své manželce, ta prohlásila, že mlž je jedlý a chutný.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Muž poslušen manželčiných chutí se jejímu přání nijak nevzpíral a za nebývalého zájmu četných přihlížejících nalovil ve vodách rybníka celkem 122 chráněných živočichů. Jeho kulinářské přípravě, která by stačila na zasycení rozhodně většího počtu lidí než jen manželky, udělali přítrž až přivolaní strážníci.

Úspěšný lovec nakonec skončil na policejní služebně, oslovení experti pak identifikovali mlže jako velevruby malířské a nadmuté a také škeble říční. V případě jejich úhynu by vznikla škoda za 24 tisíc korun. Podle dikce práva se muž dopustil přečinu neoprávněného nakládání s chráněnými volně žijícími živočichy a mohl skončit až na tři roky za mřížemi.

"Na služebně cizinec své chování vysvětlil tak, že je v jeho zemi tento způsob obživy legální a běžný. Všichni živočichové však dobrodružství přežili bez úhony a sám „lovec“ je vrátil zpět do rybníka. Šťastný konec bude mít celá anabáze zřejmě také pro něj, jeho trestní stíhání bude pravděpodobně podmíněně zastaveno," prohlásil policejní mluvčí Pavel Šváb.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám