Hlavní obsah

Únosce v Ústí vytáhl matce 18denní nemluvně z kočárku a ujel do Německa

– Ústí nad Labem • Aktualizováno

Policisté pátrají od středečního odpoledne po nemluvněti z Ústí nad Labem. Teprve 18 dní starou holčičku Michalu Janovou měl deset minut před třetí hodinou na předměstí Trmice na křižovatce ulic Gorkého a Žižkova neznámý muž vytáhnout před zraky matky z kočárku, pak s ní v autě ujel směrem na Německo.

Foto: Policie ČR

Vozidlo VW Touran opatřené odcizenou značkou 3U1 4474 na záznamech z dálničních kamer

Článek

"Neznámý muž vytáhl před zraky matky holčičku z kočárku, zaběhl s ní do auta a ujel směrem ke státní hranici s Německem," řekl mluvčí policejního prezidia Jan Melša.

„Dítě mělo v tu chvíli na sobě šedé tričko s dlouhým rukávem s modrými pruhy, šedé tepláčky s červeným pruhem, na nohou růžové látkové botičky. Pod oblečením mělo body bílé barvy s obrázkem krokodýla na hrudi,“ uvedl Melša.

Únoscem je podle popisu muž bílé pleti, 180-190 cm vysoký, s krátkými rovnými hnědými vlasy, mluvil nejspíše německy. Z místa únosu muž odjel vozidlem VW Tiguan nebo Touran, černé barvy s registrační značkou 3U1 4474 ukradenou z jiného vozidla.

Policie žádá všechny svědky události, aby neprodleně kontaktovali policisty na lince 158.

Kontroly na obou stranách hranice

Kvůli únosu byly zavedeny kontroly na silnicích a hraničních přechodech. "Máme poznatek, že to vozidlo bylo viděno na německé straně, takže jsme ve styku s kolegy. Ale nelze vyloučit, že to byl jen klamný manévr," řekl Melša. Operaci koordinují policisté ze společného česko-německého pracoviště v Petrovicích a mají k dispozici i vrtulník.

Policie se domnívá, že pachatelem mohl být Němec, protože před únosem něco řekl sice česky, ale prý s výrazným německým přízvukem. Možnost, že byl únos fingovaný, zatím také vyloučena není. "Je ale předčasné se tím zabývat, prioritou je to dítě najít," dodal mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám