Hlavní obsah

Při nehodách přišli o život tři motorkáři, jeden nepřežil srážku s vlakem

Právo, ch, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tragické vyznění bude mít končící víkend pro statistiku dopravních nehod motorkářů. Při nehodách přišli o život hned tři milovnici jedné stopy. Dvě nehody se staly na jihu Čech, třetí na Bruntálsku.

Foto: Policie ČR

Motocykl jednatřicetiletého řidiče skončil po střetu s vlakem odhozený mimo trať.

Článek

V sobotu kolem tři čtvrtě na osm večer vjel pod vlak u Čkyně na Prachaticku jednatřicetiletý řidič. Záchranáři, kteří na místo dorazili, mohli již jen konstatovat smrt.

O necelou hodinu dříve havaroval motocyklista se spolujezdkyní. Nehoda se stala rovněž na Prachticku, tentokráte u Stach. On i jeho spolujezdkyně utrpěli středně těžká zranění, informoval Právo krajský policejní mluvčí Jiří Matzner. Muže transportoval do nemocnice vrtulník a ženu odvezl sanitní vůz rychlé záchranné služby.

Tragický víkend jednostopých vozidel završila u Markvartic na Českokrumlovsku nehoda, při níž 57letý muž narazil se svým strojem do stromu. Bez známek života jej objevili až v neděli ráno. Policie nyní šetří, zda muž narazil do stromu bez zjevné příčiny, či se vyhýbal jinému vozidlu.

Narazil do svodidel

Tragicky skončila v neděli odpoledne vyjížďka pro sedmatřicetiletého motorkáře na Bruntálsku. Ke smrtelné nehodě došlo kolem 15. hodiny na silnici mezi Bruntálem a Václavovem, kde motorkář z dosud nezjištěných příčin narazil do svodidel.

„I přes poskytnutou pomoc dalších okolo jedoucích motorkářů a přivolanou rychlou lékařskou pomocí, musel lékař bohužel konstatovat smrt,“ sdělila bruntálská policejní mluvčí Pavla Tušková s tím, že příčiny a okolnosti nehody i nadále šetří bruntálští dopravní policisté.

Reklama

Výběr článků

Načítám