Hlavní obsah

Hradecký soud řeší pokus o vyhození ženy z okna se satanistickým pozadím

Právo, René Chvalina
Hradec Králové

Krajský soud v Hradci Králové začal v pondělí rozplétat složitý případ chorobného žárlivce, který chtěl vyhodit z okna v osmém patře svoji expřítelkyni. Jaroslav Čuma podle obžaloby neunesl rozchod a vydíral svoji bývalou přítelkyni. Celý případ je navíc zahalen satanistickým pozadím.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Na konci loňského dubna ženu napadl u ní doma tak, že ji v ložnici povalil na postel a bil ji rukou přes záda a hýždě, přitom ji nutil, aby mu prozradila, jaké rituály provozovala se svým současným přítelem,“ stojí v obžalobě.

„Na nic si nepamatuji. Vše to bylo jako zlý sen,“ řekl v pondělí stručně u soudu obžalovaný Čuma. V přípravném řízení na policii však Čuma uvedl, že mu jeho expřítelkyně řekla, že má nyní za přítele Satana a ona se stala jeho nevěstou. Svatbu se Satanem měla stvrdit obětním rituálem, při kterém byla zabita kočka.

To přivedlo Čumu k nepříčetnosti a poté měl expřítelkyni uchopit kolem pasu a za nohy a nejméně polovinou jejího těla ji vyklonit z otevřeného okna bytu v osmém patře s pohrůžkou, že pokud mu nesdělí další podrobnosti, tak ji shodí dolů.

I přes tento trýznivý zážitek, který u ženy později způsobil těžké posttraumatické stresové poruchy, mu dotyčná nic neprozradila. Po několika minutách ji tedy vytáhl zpět do bytu. Tím však ženino trápení neskončilo. Musela totiž poté přihlížet, jak nepříčetný muž demoluje její byt. Čuma měl rozmlátit dva televizory, DVD přehrávač, stolní počítač a nezastavil se ani před likvidací nádobí, nábytku a laminátové podlahy.

Poškozená žena je po všech traumatických zážitcích doposud v pracovní neschopnosti a zřejmě bude mít celoživotní následky. Soud bude pokračovat v úterý. Obžalovanému hrozí pět až dvanáct let za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám