Hlavní obsah

Spolujezdec se patrně vypařil, tvrdil v Brně po nehodě opilý Portugalec

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

S originálním vysvětlením příčiny dopravní nehody se v těchto dnech setkali brněnští policisté. Strážci zákona byli přivoláni k havarované stříbrné fabii, kterou řidič nechal stát rozbitou na místě a utekl.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Na místo proto kromě dopravních policistů vyrazil i psovod, který sledoval stopu jen k nedaleké zastávce MHD, tam ji ztratil.

Přes příbuzné majitelky vozu se ale policistům podařilo zjistit pravděpodobného pachatele, který se skutečně sám na policii v doprovodu přítelkyně dostavil.

Možná už po cestě si sedmadvacetiletý muž z Portugalska připravoval verzi svého příběhu o nehodě. Překvapeným policistům totiž tvrdil, že k němu do auta skočil muž v tmavém oblečení s nožem v ruce, a požadoval po něm, aby ho odvezl k nejbližšímu bankomatu. Aby se nezvaného spolujezdce zbavil, rozhodl se prý narazit do zdi.

Policisté mu namítli, že svědci z auta viděli vylézat jen jednu osobu a dveře u spolujezdce nešly otevřít. Portugalec na to hbitě reagoval tím, že se vlastně těsně před nárazem podíval na sedadlo vedle sebe, ale muž s nožem už tam nebyl, protože se patrně vypařil. Cizincova neotřelá historka dostala nový rozměr poté, co nadýchal 1,39 promile.

„Co se ovšem jen tak nevypaří, je škoda 85 tisíc korun na poničeném autě a také trestní stíhání za přečin ohrožení pod vlivem návykové látky s hrozbou tříletého trestu odnětí svobody,“ prohlásil policejní mluvčí Pavel Šváb.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám