Hlavní obsah

Falešní policisté v civilu okradli řidičku na Kroměřížsku

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po dvou mužích, kteří se v civilních šatech vydávali za policisty a při předstírané kontrole vozidla okradli sedmasedmdesátiletou řidičku, pátrají skuteční policisté na Kroměřížsku.

Foto: Policie ČR

Identikit dvojice pachatelů

Článek

„Ve středu v poledne zastavili dva muži v civilním oblečení na silnici u obce Postoupky sedmasedmdesátiletou řidičku v osobním automobilu. Sdělili jí, že jsou policisté a provádějí kontrolu pneumatik,“ informovala mluvčí územního odboru Policie ČR v Kroměříži Simona Kyšnerová.

Jeden z údajných policistů debatoval s řidičkou, druhý muž obcházel auto a otevřel při tom i zadní pravé dveře vozidla. „Po jejich odchodu starší paní zjistila, že jí chybí kabelka, kterou měla uloženou na sedadle spolujezdce. Společně s kabelkou tak přišla o peněženku s šesti tisíci korunami a o doklady. Ihned zavolala na linku 158 a vše oznámila,“ sdělila Kyšnerová.

Kriminalisté nyní pátrají po mužích ve věku okolo dvaceti a čtyřiceti let. „Mladší z nich byl přibližně 165 až 170 centimetrů vysoký, oblečen do tmavé bundy a tmavých kalhot. Měl černé krátce střižené vlasy. Starší muž byl zhruba 175 centimetrů vysoké postavy, oblečen do rezavé mikiny a černé bundy. Také on měl černé krátké vlasy. Oba muži byli štíhlé postavy. Hovořili plynule česky bez jakéhokoliv přízvuku,“ uvedla k popisu falešných policistů Kyšnerová.

Pachatelé z místa pravděpodobně odjeli tmavým vozidlem. „Vzhledem k tomu, že se podařilo vytvořit velmi zdařilé identikity pachatelů, žádáme veřejnost o pomoc při určení jejich totožnosti. Informace mohou občané poskytnout na kterémkoliv obvodním oddělení Policie ČR nebo na bezplatné lince 158,“ uvedla Kyšnerová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám