Hlavní obsah

Na Vysočině obvinili brutální důchodkyni, útočila železnou tyčí a vraždila vázou

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Kriminalisté na Vysočině obvinili z dvojnásobné vraždy 69letou ženu ze středních Čech. Hrozí jí až výjimečný trest. Soud vyhověl návrhu policie, žena je od minulého týdne ve vazbě v Brně.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Důchodkyně podle policie zavraždila na začátku letošního srpna 76letou obyvatelku pečovatelského domova v Ledči nad Sázavou na Havlíčkobrodsku. Bezvládné tělo její oběti našli příbuzní v bytě se zraněním na hlavě.

„Podle prvotního ohledání místa činu lékař vyloučil cizí zavinění, proto se policisté původně domnívali, že důchodkyně upadla a zranila se. Následná soudní pitva ale potvrdila, že žena zemřela násilnou smrtí,“ řekla mluvčí policie Dana Čírtková.

Zaútočila pěstmi

„Seniorku pachatelka opakovaně brutálně tloukla pravděpodobně pěstmi do obličeje a do hlavy. Poté seniorku udeřila do hlavy nejméně třemi údery skleněnou vázou,“ řekl vyšetřovatel případu Michal Laška. Napadená zemřela na místě, motiv útoku policisté stále neznají.

Kriminalisté při vyšetřování zjistili, že se podobný útok na seniorku odehrál v říjnu na Berounsku. Podařilo se prokázat, že oba útoky má na svědomí stejná pachatelka.

Napadenou vzala tyčí po hlavě

Ke zločinu vraždy ve stádiu pokusu došlo 24. října v bytě v Domě s pečovatelskou službou v obci Tmaň ve Středočeském kraji. Žena do bytu vešla pod záminkou jeho prohlédnutí. V chodbě bezdůvodně napadla 76letou obyvatelku bytu.

„Ženě nejdříve úmyslně podrazila nohy, aby žena spadla na zem. Poté vzala do ruky 42 centimetrů dlouhou a 1,5 centimetrů širokou kovovou tyč, kterou si s sebou přinesla do bytu, a udeřila seniorku silně do hlavy.

Zachránilo ji volání o pomoc

Snažila se zraněnou ženu umlčet tím, že jí strčila do úst prsty, aby nemohla křičet o pomoc. Zraněná přesto volala o pomoc a tím si zachránila život. Do bytu přiběhly dvě sousedky a přivolaly na místo policejní hlídku.

Pachatelka byla obviněna z vraždy a z vraždy ukončené ve stádiu pokusu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám