Hlavní obsah

Na pražském Žižkově tráví neznámý pachatel psy

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pokud venčíte své čtyřnohé mazlíčky v pražském parku Židovské pece či v jeho okolí, dávejte na ně důkladný pozor. V oblasti pravděpodobně úřaduje travič. Jen během čtvrtka byli v přilehlé veterinární klinice přijati dva psi s jasnými příznaky silné otravy. Oba se přitom předtím vyskytovali ve zmíněném parku. V pátek pak klinika přijala třetího psa se stejnými obtížemi.

Foto: Profimedia.cz

Neznámý pachatel tráví psy na pražském Žižkově. Ilustrační foto

Článek

"Můžu potvrdit, že jsme ve čtvrtek přijali dva psy s příznaky silné otravy. Vzhledem k tomu, že na nezbytný zákrok jsme tu nebyli vybaveni, psi byli po prohlídce okamžitě převezeni na jinou kliniku. V pátek jsme pak řešili obdobný případ. Šlo sice o toulavého psa, ale příznaky byly podobné. Bohužel ale nejsme oprávněni dávat bližší informace s ohledem na soukromí majitelů psů," řekla Novinkám zaměstnankyně veterinární kliniky ABC, která sídlí právě na pražském Žižkově.

Psy převážela na další kliniku zvířecí záchranná služba Pet-Medic, podle její zaměstnankyně nebyla otrava náhodná. Vše napovídá podle ní tomu, že šlo o cílenou otravu pesticidy či organofosfáty. Upozornila na to, že může být návnada umístěna buď v parku Židovské pece, v Parukářce či v přilehlém okolí. Ošetřovaní psi byli podle ní ve velmi vážném stavu, jak jsou na tom nyní, netuší. Všem však doporučuje dát psům košíky a lépe je v této oblasti hlídat.

"Zatím v této věci žádný majitel psa nepodal oznámení na neznámého pachatel: Čin by byl pravděpodobně vyšetřovaný jako podezření z týrání zvířat. Pokud by byl pachatel dopaden a obviněn, hrozil by mu trest odnětí svobody v rozsahu od šesti měsíců do tří let," informovala Novinky mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

Reklama

Výběr článků

Načítám