Hlavní obsah

Tři těžce zranění po nehodě na Českolipsku

Novinky, Petr Nový
Česká Lípa
Aktualizováno

Velmi vážná dopravní nehoda se stala ve čtvrtek ráno na hlavní silnici č. 9 vedoucí z České Lípy na Prahu. V Jestřebí na Českolipsku se na křižovatce s vedlejší silnicí číslo 38 srazil dodávkový automobil s nákladním. Podle dostupných informací záchranářů byli na místě tři těžce zranění.

Článek

Záchranáři se o nehodě dozvěděli krátce po půl osmé ráno, zatím není jasné, jak dlouho bude křižovatka pro další provoz uzavřena. Místo bylo zcela neprůjezdné, policisté neměli možnost odklonit dopravu jinam.

„V době našeho příjezdu byly vyproštěny dvě zraněné osoby z transporteru a my jsme museli dostat ven muže ležícího pod kamiónem, jehož pravé přední kolo měl na noze, navíc kolem něho byla rozbitá konstrukce autobusové zastávky. Použili jsme vysokotlaké vyprošťovací vaky, kterými jsme vůz nadzvedli,“ popsal situaci velitel zásahu českolipských hasičů Petr Řehák.

Dopravní policisté doporučují řidičům zvolit mnohem větší objížďku místa. "Lidé, kteří jedou od Prahy na Českou Lípu, by to měli vzít raději přes Mladou Boleslav a Mimoň," řekl ČTK operační důstojník českolipské policie.

Provoz alespoň v omezeném rozsahu se podařilo kolem deváté hodiny dopoledne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám