Hlavní obsah

Matka s dcerou ukrývaly heroin za statisíce i v ponožkách

Právo, Miroslav Homola
Brno

Na 2 250 dávek by stačilo množství nabalíčkovaného heroinu, který se podařilo zajistit brněnskému Toxi týmu při razii na konci minulého týdne. Drogu přitom distribuovala matka s dcerou.

Článek

Starší žena byla za prodej drog už v minulosti podmínečně odsouzena, ale z trestu si zjevně mnoho obav nedělala. Kriminalisté zjistili, že výnosný byznys organizovala šedesátiletá žena a kromě dcery se na něm podíleli ještě další lidé.

Největší množství drogy zajistili policisté na ubytovně v ulici Marie Kuncové, která sloužila jako překladiště. V polštáři byly ukryty dvě hroudy drogy o celkové hmotnosti 189 gramů. V pokoji, kde bydlela osmatřicetiletá dcera dealerky, zasahující strážci zákona našli také dvě ponožky, ve kterých bylo ukryto celkem 354 (k distribuci připravených psaníček) s heroinem. V kuchyni byly nalezeny tikety, do kterých se droga balila.

Zároveň policisté vtrhli do hlavního distribučního místa v ulici Cejl. „Překvapená pachatelka se snažila právě distribuovaná psaníčka spláchnout do záchodu, což se jí díky všímavé policistce nepovedlo,“ uvedl policista Pavel Šváb.

Na tomto místě policisté zajistili „jen“ tři psaníčka, ale za to 111 tisíc korun a 1 500 euro. Při celém zákroku policisté zajistili drogu, jejíž množství se po přepočtu na konečnou dávku pro spotřebitele zastavilo na hrozivém čísle 2 250 dávek za více než čtvrt miliónu korun.

„Vazebně stíháme zatím tři osoby, nejvyšší trest (10 let) hrozí šedesátileté ženě za zvlášť závažný zločin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Drogu prodávala i mladistvým osobám. Zákrok na Cejlu se neobešel bez obvyklého přihlížení asi 60 lidí. Kriminalisty musela při práci jistit Speciální pořádková jednotka,“ doplnil Šváb k zásahu.

Jen o den dříve zahájili policisté trestní stíhání dvaatřicetiletého Brňana. Toho viní z výroby a distribuce pervitinu. I když svou vinu popírá, kriminalisté zajistili dostatek důkazů pro mužovo obvinění. Za mužem do ubytovny v Šámalově ulici i ten den přišlo několik zákazníků, které kriminalisté i se zakoupeným „zbožím“ zadrželi. Pachateli, který už byl za obdobný skutek obviněn, hrozí až pětiletý trest.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám