Hlavní obsah

Kráska měla obrat důvěřivé muže o milióny

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

V hlubokých očích osmadvacetileté Claudie Salajkové se zřejmě utopili hned čtyři muži. Lepá kráska z nich totiž měla vylákat částku přes pět miliónů korun pod nejrůznějšími záminkami. Salajková v úterý stanula před brněnským Krajským soudem, kde se zpovídá z podvodu, přičemž může skončit až na deset let za mřížemi.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Claudie Salajková u soudu popřela, že by své známosti obrala o peníze.

Článek

Salajková podle státního zástupce „zpracovala“ čtyři muže za dobu necelých čtyř let. „Peníze z nich vylákala pod záminkou nutnosti finančních prostředků na odkoupení bytu, na leasing, operaci v zahraničí, vyřízení dědictví po příbuzném z Kolumbie, na nákup pozemků, zaplacení studia cizích jazyků, přičemž slibovala společný život,“ prohlásil státní zástupce v obžalobě.

Hledala milence

Jedním z údajně napálených mužů byl i již postarší lékař. „Seznámili jsme se na inzerát, kde psala, že hledá milence na finanční výpomoc. Začali jsme se scházet a já ji začal nosit peníze. Nejprve to byly tisíce, pak i víc. Nakonec jsem neměl tolik peněz, a tak jsem začal brát půjčky, prodal jsem nevýhodně i auto. Chtěl jsem s ní začít nový život, zamiloval jsem se do ní. Ale pak už to bylo jen tak, že jsem přišel, dostal jsem pusu jak od maminky, ona mi řekla - mazle, posaď se - a mluvila o penězích,“ postěžoval si u soudu zhrzený milenec.

Hořekoval, že je velmi důvěřivý člověk, že to celé byla citová otázka, a proto ji dál a dál sypal peníze.

Sama Salajková veškerou vinu šmahem odmítla. „Všechna obvinění jsou nesmysl, nevím, co na to mám říci. Domluvili se na mě. Nic jsem po nich nežádala a nic jsem po nich nechtěla,“ prohlásila Salajková.

Senát v čele Halinou Černou se bude muset vypořádat především s tím, zda žena peníze skutečně vylákala podvodem, nebo jestli jí tisíce nastrkali sami muži a ještě k tomu dobrovolně. Verdikt by mohl na Salajkovou zaznít ještě do konce týdne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám