Hlavní obsah

Z těžce zdemolovaného opelu vyprošťovali 20letého řidiče přes hodinu

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kroměříž
Aktualizováno

Náročný zásah mají za sebou hasiči a záchranáři z Kroměřížska. V noci na úterý pomáhali u velmi těžké nehody osobního vozu Opel Vectra, který narazil do stromu mezi obcí Přílepy a Lukoveček. Vyprošťování zraněného řidiče trvalo 75 minut. Okolnosti nehody vyšetřují policisté.

Článek

Vrak po nehodě zahlédl ze silnice projíždějící cyklista, když si na vozovce všiml úlomků auta a slyšel z lesa naříkání. Zastavil a pomocí baterky našel havarované auto i řidiče. O nehodě byli hasiči informováni na lince 112 krátce po jedenácté hodině.

„Dvacetiletý řidič nezvládl jízdu a čelně narazil do vzrostlého stromu v lesním úseku. Po nárazu se vozidlo odrazilo do lesa a ze silnice nebylo takřka vidět. Ve vraku auta zůstal těžce zraněný a zaklíněný řidič,“ popsal situaci mluvčí hasičů Ivo Mitáček.

Řidič byl při vědomí a bolest ve zraněných nohách musel lékař tlumit léky.
mluvčí hasičů

Sedm minut trvala hasičům jízda k místu nehody, ihned se pustili do vyprošťování zraněného muže. „Řidič byl při vědomí a bolest ve zraněných nohách musel lékař tlumit léky,“ doplnil mluvčí hasičů.

Totálně zdemolovaná přední strana auta se ukázala jako složitý problém. Hasiči museli postupovat velmi opatrně a pomalu. Po malých částech byly odstřihávány jednotlivé díly karoserie i plastů. Teprve po pětasedmdesáti minutách práce s hydraulickým nářadím se jim podařilo uvolnit prostor ve zničeném autě a řidič byl vytažen.

„Zraněného muže si do své péče převzala posádka zdravotnické záchranné služby, která asistovala hasičům po celou dobu vyprošťování. Pacient byl přenesen do sanitního vozu, kde byl dále ošetřován. Po nezbytné péči byl odvezen do nemocnice k hospitalizaci,“ doplnil Mitáček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám