Hlavní obsah

Řidič na Karvinsku srazil malé dítě, jeho příbuzenstvo ho začalo lynčovat

– Karviná
Právo, Aleš Honus

Početné příbuzenstvo se ve čtvrtek odpoledne pokusilo zlynčovat řidiče, který na Karvinsku srazil automobilem desetileté dítě. Skupina lidí nejprve řidiče surově zbila a pak mu i poničila auto. Na místě musela zasáhnout policie. Nejagresivnější útočník pak strávil noc v policejní cele. Sražený chlapec utrpěl oděrky hlavy a zad.

Článek

O případu informovala v pátek mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková. Nehoda se stala na čtyřproudové silnici, která spojuje Horní Suchou s karvinskou městskou částí Doly.

„Čtyřicetiletý řidič Škody Felicie jel ve směru od Horní Suché. Poblíž ubytovny mu do jízdní dráhy vběhlo desetileté dítě. Přestože intenzivně brzdil a troubil, pravou přední částí vozidla dítě zachytil,“ uvedla mluvčí. Dítě podle ní naštěstí utrpělo jen lehké zranění, přesto ale muselo být později hospitalizováno v nemocnici.

U vozidla se objevil muž, který na řidiče nejprve zaútočil slovně a pak ho napadl pěstmi do obličeje.
policie

Hned po kolizi řidič zastavil a mířil k dítěti, aby se přesvědčil, zda je zraněné. „V tu chvíli se u vozidla objevil muž, který na řidiče nejprve zaútočil slovně a pak ho napadl pěstmi do obličeje. Napadený muž ztratil rovnováhu a upadl na silnici, kde dostal další rány a kopance do celého těla,“ řekla mluvčí.

Po chvíli se na místo seběhli další rozzlobení lidé. „Řidiči se podařilo dostat zpět do vozidla, nicméně i tam byl fyzicky dále napadán, a to i dalšími výtržníky,“ dodala Viačková.

Agresivní mladík skončil na policii

Po příjezdu policistů napadání skončilo. „Řidič sám utrpěl zranění, které mu ošetřili lékaři. Nejagresivnější muž ve věku 18 let byl odvezen na policejní služebnu. Byl zadržen a noc strávil v policejní cele,“ řekla mluvčí s tím, že muž bude nejspíš obviněn z ublížení na zdraví, poškozování cizí věci a výtržnictví.

Spolu s ním hrozí trestní stíhání i dalším zúčastněným, a to podle jejich podílu na tomto incidentu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám