Hlavní obsah

Pětiletý chlapec spadl z lodi do Vltavy, otec pro něj skočil do vody

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Dramatická situace se odehrála ve středu v Praze na Vltavě. Z výletní lodi tam do řeky spadl teprve pětiletý chlapec. Jeho otec pro něj okamžitě skočil a zachránil ho. Podchlazeného chlapce záchranáři převezli do nemocnice.

Článek

Pád dítěte do Vltavy byl pražským záchranářům oznámen po třetí hodině odpoledne a k Mánesovu mostu ihned vyrazila posádka sanitky i vůz s lékařem. První z nich byla na místě za šest minut.

Ve chvilce nepozornosti propadl pětiletý chlapec zábradlím výletní lodě do řeky. Díky rychlé reakci otce, který pro syna skočil, pobyl mladík ve vodě, která měla sedm stupňů, pouze asi čtyři minuty.

„Záchranáři malého pacienta zabalili do termofólie a lehce podchlazeného, s drobnou odřeninou na obličeji, ho převezli k vyšetření na Kliniku dětského a dorostového lékařství Všeobecné fakultní nemocnice na Karlově náměstí,“ řekla mluvčí záchranné služby Jiřina Ernestová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám