Hlavní obsah

Záchranáři ošetřovali chlapce se záchvatem, zloděj jim zatím vykradl auto

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Neznámý zloděj vykradl ve čtvrtek ráno v Ostravě záchranářský automobil, jejíž osádka právě odešla ošetřit mladého pacienta do bytu v Ostravě-Zábřehu. Zatímco záchranáři pomáhali šestnáctiletému chlapci, kterého stihl astmatický záchvat, zloděj rozbil okno a ukradl navigační systém. Za poslední rok jde v Ostravě už o druhý případ, kdy byli záchranáři okradeni během zákroku.

Článek

Mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková informovala, že záchranáři zaparkovali po půl páté ráno na Pavlovově ulici a odešli do domu ošetřit pacienta. „Pachatel nejprve rozbil okno vozidla záchranné služby a poté odcizil navigační systém. Škoda na majetku byla předběžně vyčíslena ve výši asi 20 tisíc korun na poškození vozu a 10 tisíc korun odcizením navigace,“ uvedla Holčáková.

Automobil musel být pochopitelně dočasně vyřazen z provozu a předán do servisu
mluvčí záchranné služby

Podle mluvčího záchranky Lukáše Humpla šlo o nestandardní navigační jednotku s operačním systémem, připevněnou na palubní desce.

„Automobil musel být pochopitelně dočasně vyřazen z provozu a předán do servisu,“ řekl Humpl s tím, že zloděj dobře věděl, koho okrádá, protože šlo o klasický zásahový automobil ve žlutém provedení záchranné služby s majáky.

Po pachateli policie pátrá a zároveň prosí o pomoc svědky, kteří by mohli při objasnění případu pomoci.

Podobný případ loni v srpnu

„Zjistili jsme už prvního svědka, který muže ve věku asi 20 let oblečeného v černém oděvu viděl utíkat. Žádáme proto další svědky, kteří mohou k věci uvést jakoukoliv informaci, aby nás kontaktovali na lince 158 nebo informace sdělili přímo na obvodním oddělení v Ostravě-Zábřehu na lince 974 728 301,“ sdělila mluvčí.

K podobnému případu v Ostravě došlo už loni 28. srpna, kdy záchranářům ze zásahového vozidla zmizelo autorádio a peněženka s doklady. V tomto případě se policistům podařilo pachatele vypátrat a z krádeže obvinila dva muže ve věku 21 a 31 let. Oba už za sebou mají trestní minulost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám