Hlavní obsah

Pirát Trpišovský má zpět svůj mercedes a stále není stíhán

Právo, Josef Koukal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od pirátské jízdy, během níž měl pražský podnikatel Aleš Trpišovský vytrestat jiného řidiče na dálnici D1, když před jeho vozem zabrzdil a došlo ke srážce, uplynulo čtvrt roku. Dodnes přitom není jasné, zda policie bude Trpišovského stíhat.

Článek

Ten má po celou dobu platný řidičský průkaz a policie mu již vrátila i zabavený mercedes se čtyřmi dvojkami na espézetce.

Podle šéfa středočeských vyšetřovatelů Jaroslava Čurdy se stále čeká na vypracování znaleckého posudku ohledně Trpišovského auta. Znalec nejprve čekal na podklady od německého výrobce auta, teď požádal o prodloužení lhůty pro vypracování znaleckého posudku o další dva týdny.

Vyšetřovatelka, která se případem zabývá, měla mít výsledek zkoumání na stole nejpozději ve čtvrtek, lhůtu ale prodloužila do poloviny dubna.

„V tuto chvíli nevím, v jaké důkazní situaci se nacházíme. Posudek je zcela zásadní,“ vysvětlil Čurda, proč vyšetřovatelka žádosti znalce vyhověla. Teprve na základě znaleckého zkoumání prý policie rozhodne, zda Trpišovskému sdělí obvinění nebo věc zastaví.

Podnikatel si také již vyzvedl svůj mercedes, který mu byl kvůli znaleckému zkoumání zadržen. „Auto jsme vraceli řádově před deseti dny. Jeho advokát byl přítomen,“ podotkl Čurda.

Škoda na druhém voze 430 tisíc

Právě Trpišovského právní zástupce Michal Pacovský tlumočil začátkem března nespokojenost svého klienta s tehdy dvouměsíčním zadržováním auta. Vadilo mu také, že nehodu šetří krajská kriminálka, když při ní údajně došlo pouze ke stotisícové škodě na dvou autech a ze zákona by ji nebylo třeba ani hlásit policii.

Druhý účastník nehody, s nímž je Právo v kontaktu, však včera potvrdil, že jen oprava jeho vozu – též mercedesu – vyšla v autorizovaném servisu na 430 tisíc korun. Pacovský v úterý Právu pouze potvrdil přes SMS, že auto jeho klient převzal. Víc se nevyjádřil.

Policie Trpišovského zadržela 29. prosince 2010 a poté ho obvinila z trestného činu poškozování cizí věci a pokusu o ublížení na zdraví.

Jeho stíhání po několika dnech zrušila středočeská státní zástupkyně Miloslava Zagarová s tím, že bylo zahájeno předčasně. Dozorování případu poté převzal jiný státní zástupce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám