Hlavní obsah

Obrovský požár průmyslové haly v Praze, zasahuje 120 hasičů

– Praha • Aktualizováno
Právo, Novinky, Petr Nový, hyp

Velké množství hasičů bojuje od pátečního rána s požárem velkého skladu v Polygrafické ulici v pražských Malešicích. Policie řídí dopravu v okolí a zajišťuje průjezd hasičským vozům. Nasazeno bylo 120 hasičů. Uvnitř firmy na přestavbu vozidel shořelo i několik předělávaných hasičských vozů.

Hasiči v Malešicích prohledávají trosky a dohašují menší ohniska požáruVideo: Novinky

 
Článek

"Hasičům trvalo dvě hodiny, než plameny dostali pod kontrolu," řekl Novinkám Vít Pernica z pražského hasičského sboru. Nasazeno bylo 24 jednotek. Pod kontrolu hasiči oheň dostali před půl desátou.

Z místa stále stoupá hustý dým, hasiči v dýchací technice prohledávají trosky a dohašují nalezená ohniska požáru. Podle dostupných informací oheň zasáhl dvě firmy. V jedné z nich se prováděly přestavby vozidel, při požáru shořelo několik upravovaných hasičských cisteren. Pražským hasičům ale nepatřily.

Podle prvních informací hasičů hořela střecha budovy o rozměrech 20 x 100 metrů. Hasičům byl požár ohlášen před osmou hodinou ráno. "Situace byla ale jiná, při příjezdu prvních jednotek hořel objekt v celém rozsahu," doplnil Pernica.

Na místě zasahovalo devět jednotek pražských profesionálů, jedenáct dobrovolných sborů z hlavního města, jedna jednotka ze Středočeského kraje a tři podnikové jednotky hasičů.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

"Celkem bylo nasazeno 120 hasičů. Zásah nám komplikuje silný mráz," řekl Pernica.

Záchranáři nemají informace o případných zraněných. „Posádku máme na místě, ale nikoho jsme do nemocnice nepřeváželi,“ řekla mluvčí pražské záchranné služby Jiřina Ernestová.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

„Požár byl ohlášen na linku 112 s tím, že se má jednat o průmyslový objekt o velikosti 30 x 30 metrů. V objektu je opravna vozidel, je proto možné, že jsou tam zaparkované vozy,“ řekla ráno Novinkám mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

Doplnila, že po osmé hodině přišla aktuální zpráva, že se požár nejspíš rozšířil i na sousední budovu. Kvůli požáru je omezený provoz v Černokostelecké a Sazečské ulici, policisté řídí v místě dopravu.

„Pouštíme na místo zejména hasičské vozy, máme na místě výjezd, zajišťujeme okolí,“ doplnila Kropáčová.

Nedaleko místa požáru se v Průmyslové ulici směrem od Poděbradské stala ráno hromadná dopravní nehoda. Srazilo se pět osobních vozů a dodávka.

"Pravděpodobnou příčinou nehody je náledí ve stoupání," řekla Novinkám mluvčí pražské policie Eva Miklíková. Kolony vozidel dosahují podle informací z místa až ke Kbelské ulici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám