Hlavní obsah

U Karviné se zřítil dům, sutiny prohledával pes záchranářů

Právo, Denisa Telaříková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Petrovice u Karviné
Aktualizováno

Dvě jednotky profesionálních hasičů zasahovaly v Petrovicích u Karviné, v části Závada, kde podle mluvčího hasičů Petra Kůdely spadl dvoupodlažní rodinný dům. Kolem 20:00 bylo hledání osob, které mohly uvíznout v sutinách, zastaveno. Podle Kůdely nebyly žádné nalezeny.

Článek

„S největší pravděpodobností šlo o výbuch, požár ale nenásledoval. Zatím nevíme, jak k pádu jedné stěny domu vlastně došlo,“ sdělil Kůdela s tím, že třetina domu je zcela zničená a pád jedné stěny narušil statiku objektu.

„Úlomky předmětů výbuch vymrštil do vzdálenosti odhadem až padesáti metrů a poškodily tím i další domy v blízkosti,“ doplnil mluvčí hasičů.

Do pátrání po osobách, které mohly být zavaleny, byl nasazen vyhledávací pes. Hasiči použili i štěrbinovou kameru.

Výbuch poškodil i okolí

Podle karvinské policejní mluvčí Zlatuše Viačkové je opravdu poškození rodinného domu značné a rozsáhlé. V ulici, kde je hodně rodinných domků, proto musela být zastavena voda, plyn i elektřina.

„Informaci o výbuchu domu jsme obdrželi dnes po 13. hodině a ihned vyrazili na místo. Policie ihned kontaktovala majitele domu, který sdělil, že by v domě v době výbuchu neměl být nikdo z rodiny přítomen. Nicméně i tak se sutiny prohledávají pomocí psů, pomáhají také hasiči,“ řekla Právu Viačková a dodala, že tlaková vlna poškodila i domy naproti zřícenému objektu.

„Je poškozená fasáda jednoho z domů, okna i automobily,“ upřesnila policejní mluvčí s tím, že příčina detonace zatím není známá.

Reklama

Výběr článků

Načítám