Hlavní obsah

Lupič s nožem požadoval v hernách tržbu a orální sex

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

S bezohlednou krutostí si počínal násilník, který se během několika zářijových dnů stal postrachem obsluhujících v brněnských hernách. Třiadvacetiletý mladík totiž při výpravách za lupem používal nůž, k ráně pěstí neměl nikdy daleko, a po ženách ještě navíc vyžadoval orální sex.

Článek

Lupič, který podle dosavadního vyšetřování začal s přepadáním 3. září, je už za mřížemi. Nyní se ukazuje, že neváhal okrádat ani prostitutky. Také ty zřejmě bil.

S podobným počínáním, kdy lupiči vykrádající herny ještě po okradených požadují sex, se policisté v Brně ještě nesetkali. Případ byl o to komplikovanější, že se jednalo vlastně o pachatele dva.

Starší z nich, pětadvacetiletý, byl tipař. Oblečen v bundě si hernu prohlédnul, často jako host, vyčkal, až bude obsluha v herně sama a pak to šel sdělit mladšímu kumpánovi, třiadvacetiletému Brňanovi, který si obléknul stejnou bundu a loupež pak provedl.

„Ačkoli se zdánlivě maskovali stejným kusem oblečení, což některé poškozené zmátlo a domnívali se, že se jedná o jednoho pachatele, obličej si nijak nezakrývali, což je patrné i z videozáznamu z loupeže,“ uvedl kriminalista Pavel Kříž.

Darebák s loupežemi začal v jedné z prodejen textilu. Tam okradl vietnamskou obchodnici nejen o tržbu, ale i o osobní šperky a především pak o cenný šperk s Budhou, který se v rodině Asiatky dědil jako památka. Zatímco veškerý lup, který podle dosavadního vyšetřování přesahuje sto tisíc, stačili lupiči prohrát a utratit, Budhu policisté našli a šťastné majitelce vrátili.

Některé z přepadených lupič tloukl, před jinými se obnažoval a chtěl orální sex. K tomu však alespoň podle dosavadních poznatků nedošlo. Mladík však okradl nejen barmanky a prodavačku, ale jak se nyní ukazuje i jiné ženy.

Mladíkovi, který je od minulého týdne ve vazbě hrozí až deset let vězení. Jeho komplic může dostat o dva roky méně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám