Hlavní obsah

Brutálně napadl ženu kvůli kabelce, nikdo jí nepomohl

Právo, Denisa Telaříková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Velmi bezohledně zaútočil na čtyřiapadesátiletou ženu zatím neznámý muž v sobotu ráno na Opavské ulici v Ostravě-Porubě. Před prodejnou pečiva útočník k ženě přistoupil zezadu a snažil se jí ukrást kabelku. Když se bránila, nebál se použít násilí.

Foto: René Chvalina, Právo

Článek

„Loupež se stala v sobotu kolem páté hodiny ráno, když žena procházela Opavskou ulicí kolem řady obchodů. Pachatel se s ženou přetahoval o kabelku, smýkl s ní na zem a tahal ji po chodníku. Zápas vyústil tím, že muž ženu kopal i do obličeje,“ popisovala brutální čin ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková s tím, že poté se mu podařilo oběti vyrvat kabelku a utéct průchodem do dvora v Opavské ulici.

„Žena při napadení volala o pomoc a ačkoliv na blízké zastávce stálo několik lidí, nikdo jí nepomohl. Jen z okna domu na protější straně prý volala nějaká žena. Policie proto žádá případné svědky útoku, aby jakékoliv informace o přepadení sdělili na bezplatné lince 158, nebo na kterékoliv policejní služebně,“ upozornila policejní mluvčí.

Policisté předběžně vyčíslili škodu na majetku přepadené na zhruba tři tisíce korun. Doba léčení zranění pravděpodobně nepřesáhne týden. „

Ostravští kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro zločin loupeže. Muži hrozí vězení od dvou do deseti let,“ upřesnila Holčáková a podotkla, že u těchto přepadení se lidem doporučuje vydat svůj majetek bez průtahů. „Tímto způsobem totiž sníží možnost závažných poranění na minimum.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám