Hlavní obsah

Mladý motorkář se střetl s passatem, byl na místě mrtev

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Smrtí dvaadvacetiletého mladíka skončil v pátek odpoledne střet motorky a automobilu VW Passat. Tragická nehoda se stala kolem 14.30 hodin poblíž obce Bílá na Frýdecko-Místecku. Mladý muž jel na motorce ve směru od hranic se Slovenskem. Po projetí zatáčky přejel do protisměru, kde se čelně srazil s protijedoucím passatem a poté se odrazil do stromu,“ popsal nehodu frýdecko-místecký policejní mluvčí Ivan Žurovec. Potvrdil, že motorkář byl na místě mrtev.

Článek

Podle záchranářů skončil motocyklista po střetu mimo silnici, jeho tělo zůstalo ležet mezi kládami na okraji lesa. „Bezprostředně po havárii se mu pokoušel pomoci řidič automobilu a také kolem náhodně projíždějící lékařka. Svědkové začali provádět oživovací pokusy, v nichž vytrvali po dobu asi patnácti minut,“ sdělil mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Jako první byla u nehody posádka letecké záchranné služby. Ta pokračovala v resuscitaci motocyklisty, ale marně. „Pacient utrpěl mnohočetná a velmi závažná poranění hlavy a mozku, břicha i hrudníku.“

Proč mladík vjel do protisměru policie šetří, příčin může být podle policejního mluvčího několik: nepozornost, technická závada či příliš rychlá jízda.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám