Hlavní obsah

Fanoušci Baníku jsou v Praze, policie je doprovodila ke stadiónu

Právo, Novinky, Aleš Honus, Hynek Paštěka, Petr Nový
Praha / Ostrava
Aktualizováno

Bezmála dvě stovky fanoušků ostravského Baníku přijelo dvěma vlaky do Prahy, kde se jejich tým v podvečer utká s mužstvem Bohemians 1905. Prvních čtyřicet fanoušků, kteří se rozhodli vyrazit už o několik hodin dříve, přitom bylo kvůli jízdě načerno ráno vykázáno ze dvou vlaků.

Článek

První 40členná skupina fanoušků dorazila do metropole již po poledni, je mezi nimi řada Poláků. Policie všechny zkontrolovala a doprovodila k vršovickému fotbalovému stadiónu. Tam budou společně čekat na zápas.

Hlavní skupina fanoušků do Prahy dorazila před třetí hodinou. „Cílem policie je udržet fanoušky pohromadě,“ řekla mluvčí pražské policie Ivana Ježková. Zatím se příjezd fanoušků obešel bez větších problémů.

Mluvčí moravskoslezské policie Stanislav Sobol řekl, že většina fanoušků vyrazila z Ostravy posíleným rychlíkem Leoš Janáček před desátou hodinou dopoledne, čtyřicet z nich se ale rozhodlo, že pojedou už v šest hodin ráno, a to načerno.

Dvakrát je vyhodili z vlaku

„Protože neměli jízdenky, byli vlakovou četou ve čtvrt na sedm vyloučeni z přepravy v Hranicích na Moravě. Tam za 20 minut nastoupili do dalšího vlaku, ale opět bez lístků. Proto byli znovu v Olomouci z vlaku vyloučeni po sedmé hodině,“ řekl Sobol.

V Olomouci si fanoušci lístky přece jen zakoupili a po deváté hodině odjeli z Olomouce rychlíkem J. Perner.

Z České Třebové pod zvýšeným dohledem

„K zajištění jejich bezproblémového příjezdu do Prahy byli požádáni o spolupráci pardubičtí kolegové z oddělení železniční policie a doprovodů vlaků. Od 10 hodin jedou se čtyřicítkou fanoušků od České Třebové na Prahu,“ dodal Sobol.

V Praze je připraveno dalších 350 policistů, z nichž část je v civilu. Monitorují pohyb většiny fanoušků na cestě z Ostravy. Využit bude i policejní vrtulník, psovodi, pořádková jednotka a další složky.

Reklama

Výběr článků

Načítám