Hlavní obsah

Zaměstnavatel dává od piráta z D1 ruce pryč, pozastavil mu funkci

Právo, Radek Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pirát z dálnice D1 má kvůli své kruté silniční pomstě nejen problémy se zákonem, ale i v práci. Čtyřicetiletý L. L. z Valašského Meziříčí pracoval v plzeňském pivovaru Prazdroj. Mluvčí pivovaru Jiří Mareček pro týdeník Sedmička uvedl, že firma mu s okamžitou platností pozastavila výkon funkce.

Článek

Řidič byl jedním z manažerů Prazdroje od ledna roku 2007. „Rozhodně nebudeme tolerovat bezohledné řízení. Ve firmě důsledně dodržujeme roční interval pro školení řidičů všech zaměstnanců, kteří mají služební vozidlo. Pozastavení výkonu funkce bude v platnosti až do skončení policejního vyšetřování,“ uvedl mluvčí Jiří Mareček.

Jedná se o první trest muže za to, že 22. března po 8. hodině ráno vytlačil na 24. kilometru D1 mezi Brnem a Prahou z dálnice jiné auto nejspíš proto, že měl dojem, že jej jeho řidič zdržuje. Řidička mazdy začala předjíždět kamión, po jeho předjetí se zařadila zpět do pravého pruhu. Řidič černého služebního superbu ji v okamžiku dohnal a najel do jejího boku.

Nebezpečným manévrem auto i s řidičkou a jejím spolujezdcem vytlačil ze silnice. Mazda z ní doslova vystřelila, což dokládají snímky z dálniční kamery. Auto se několikrát převrátilo a skončilo v lesíku několik desítek metrů od dálnice.

"Do smrti by měl jezdit vlakem"

Policisté či záchranáři jeho čin odsuzují. „Tohle dělá vrah,“ podotkl jeden ze zasahujících záchranářů, který byl na místě. Jako zázrakem se posádce mazdy téměř nic nestalo a ze zdemolovaného vozu vylezli s oděrkami.

„Takovýhle člověk nemá za volantem co dělat, měl by jezdit do smrti vlakem,“ dodával policista z dálničního oddělení po shlédnutí záznamu z kamer. Po několika dnech se tento záznam z kamer dostal ke středočeské kriminální policii. Ta čtyřicetiletého řidiče superbu obvinila z pokusu o těžké ublížení na zdraví. Za to mu hrozí 5 až 12 let vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám