Hlavní obsah

Soud uložil tresty za vylákání 50 miliónů z pražského magistrátu

Novinky, ČTK, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražský městský soud ve čtvrtek uložil tresty za vylákání 50 miliónů korun z pražského magistrátu. Pěti lidem soudci vyměřili tresty v délce od 3,5 do sedmi let vězení, tři osoby z osmičlenné skupiny vyvázly bez trestu, soud je zprostil obvinění. Rozsudek není pravomocný.

Foto: ČTK

Viktor Jakoubek přiznal podíl na 50 miliónovém podvodu.

Článek

Trestný čin spočíval podle obžaloby v tom, že na faktuře za stavební práce pozměnili číslo účtu. Částka měla být poukázána na účet stavební společnosti Skanska. Místo toho ale peníze putovaly na účet firmy Garok, který je veden ve stejné bance.

Odtud pak podle spisu peníze putovaly na další účty. Z celkové sumy se podle obžaloby podařilo zajistit asi 5,5 miliónu korun.

Většina z nich svou vinu odmítla. Viktor Jakoubek, který byl podle obžaloby hlavním organizátorem odcizení 50 miliónů korun, se před soudem přiznal k účasti na tomto podvodu. Čin však podle svých slov neorganizoval a byl k němu nucen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám