Hlavní obsah

Řidič autobusu od Nažidel je na svobodě o tři roky dříve

Právo, mp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Pavel Krbec, který řídil autobus, v němž v březnu 2003 při havárii nedaleko jihočeských Nažidel zahynulo 19 lidí, je na svobodě. Okresní soud v Třebíči vyhověl jeho žádosti o předčasné propuštění.

Foto: David Veis, ČTK

Vrak autobusu po havárii u Nažidel.

Článek

Krbec měl původně strávit ve vězení osm let, za jeho brány se tak dostal o tři roky dříve. Na svobodě je už od 14. října.

„Ještě 7. října jsem na soud volal a řekli, že ještě není rozhodnuto, kdy bude propuštěn. Podle mého osobního názoru to chtěli zatlouct,“ řekl Právu Karel Hart, který u Nažidel přišel o syna. Podle něj si odsouzený řidič o podmíněné propuštění žádal už v loňském roce.

„Soud mu ale nevyhověl. Krbec vůbec neprojevil účast a k soudu se nedostavoval,“ vysvětluje si zamítavé stanovisko soudu Hart. To, že je Krbec na svobodě, je pro něj nepochopitelné.

„Je to pro nás a další lidi šílené. Hlavně, že stát platí kampaň Nemyslíš, zaplatíš. Krbec nemyslel a nezaplatil,“ dodal Hart.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám