Hlavní obsah

Policie zatím nemá náznaky, že si útok na šéfa ODS někdo objednal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Policejní vyšetřování pátečního útoku na Mirka Topolánka údajně zatím nenasvědčuje tomu, že si napadení expremiéra a předsedy ODS někdo objednal. Televizi Nova se přitom v sobotu přihlásil muž, jenž se prohlásil za jednoho z útočníků. Uvedl, že měli za úkol udělat na předvolební akci "rozruch".

Foto: ČTK

Zraněný Mirek Topolánek

Článek

"Nemáme zatím absolutně žádný náznak toho, že by to bylo provedeno na objednávku," uvedla policejní mluvčí Alice Čechová.

Policisté znají jména dvou mužů, kteří se podle vyšetřovatelů na útoku pravděpodobně podíleli. Je mezi nimi majitel auta, jehož registrační značku policii oznámili svědkové incidentu. Kriminalisté však dvojici zatím nedopadli ani nevyslechli. Po jednom z nich nyní policie pátrá v jižních Čechách.[celá zpráva]

Čtveřice mladých mužů zaútočila na Topolánka v Hustopečích u Brna a trefili jej údajně kamenem do hlavy. Právníci občanských demokratů už v pátek podali trestní oznámení na neznámého pachatele. Podle Čechové policisté případ vyšetřuji jako výtržnictví a útok na veřejného činitele.[celá zpráva]

Televize tají jméno údajného zadavatele útoku

Muž, který se přihlásil televizi Nova, prozradil i jméno zadavatele. Televize ho ale nezveřejnila, protože nebylo možné údaje ověřit. Údajný útočník také řekl, že cílem nebylo zranit Topolánka. "Kameny nikdo z nás neházel. Byla použita pouze vajíčka. Těch vajíček bylo pouze pár a nebylo to ani tak, že bychom mířili přímo. Bylo to jen o rozruchu," řekl Nově muž.

Topolánek je jihomoravským lídrem ODS pro podzimní sněmovní volby. Region objíždí s programem nazvaným Léto s Topolem. Událost v Hustopečích označil za "nehodu po cestě" a pokračuje v programu. "My jsme žádnou ochranku neměli, žádnou ochranku dělat nebudeme, program nerušíme. Nemám pocit, že bychom měli cokoliv měnit," řekl v sobotu Topolánek.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám