Hlavní obsah

Extrémisté se chtějí mstít na rodině premiéra Fischera

Právo, Radim Vaculík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Přidělení policejní ochranky rodinným příslušníkům premiéra Jana Fischera a ministra vnitra Martina Peciny, o kterém informovalo Právo, souvisí s pravicovými extrémisty. Uvedl to v pátek náměstek policejního prezidenta Jiří Houba.

Článek

"Měli jsme konkrétní poznatky, proto jsme přistoupili k preventivnímu bezpečnostnímu opatření a zmíněným pánům ochranku přidělili. Souvisí to také se zátahem policie proti pravicovým extrémistům v tomto týdnu,“ řekl k situaci Houba.

Podle něj hraje roli například skutečnost, že se premiér Fišer otevřeně hlásí k judaismu. "Vím, že extrémisté právě proti tomuto náboženství brojí, jsou zaměřeni proti těmto osobám,“ doplnil v pátek Houba na dotaz Práva.

Policie od čtvrtka nepřetržitě hlídá dvacetiletého syna premiéra Jana Fischera a rodinu ministra vnitra Martina Peciny, který má dvě nezletilé děti.

Pecina si jako jeden z hlavních úkolů předsevzal přípravu návrhu na zrušení Dělnické strany, o což se neúspěšně pokusil jeho předchůdce Ivan Langer (ODS). Fischer zase spolu s ministrem pro lidská práva Michaelem Kocábem ostře vystoupil proti předvolebnímu klipu Národní strany, neboť spot o "konečném řešení otázky cikánské“ vyvolával asociace s nacistickým "konečným řešením židovské otázky“.

Policie v úterý provedla zátah na špičky neonacistického hnutí po celé republice. Zadržela deset lidí, pět z nich je ve vazbě. Podle ÚOOZ jde o lidi z hnutí Národní odpor, při domovních prohlídkách u nich byly nalezeny předměty s nacistickou tématikou. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám