Hlavní obsah

Matka zahrabala tělo novorozence na zahradě

Právo, ČTK, Jaroslav Švehla
Česká Lípa
Aktualizováno

Kriminalisté vyšetřují úmrtí novorozence na Českolipsku. Čtyřicetiletá matka, která má už dvě dospívající děti, těhotenství tajila. Tělo dítěte zahrabala na zahradě u domu.

Článek

„Případem se kriminalisté začali zabývat v tomto týdnu, a proto s ohledem na počáteční stádium vyšetřování nelze zveřejňovat žádné další informace,“ uvedla českolipská policejní mluvčí Ivana Baláková. Podrobnosti odmítla zveřejnit.

Policisté tělo našli ve středu. Podle některých informací žena porodila v úterý. Zda se dítě narodilo mrtvé vyšetřovatelé zjišťují.

Podle jedné z místních obyvatelek bylo těhotenství na ženě poznat ještě minulý týden. "Ve středu jsem ji viděla a břicho už neměla," řekla Právu žena.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Dům na jehož zahradě k hrůznému činu došlo.

Ostatky našli vyšetřovatelé i v Brně

Podobný případ mají i kriminalisté v Brně. Dvojice mužů tam objevila v neděli ostatky dítěte v bývalé betonové vodní nádrži. [celá zpráva]

Policisté ani po pitvě nevědí, zda jakou smrtí novorozenec zemřel. Pátrají po jeho matce. Sami uznávají, že po tak dlouhé době je to nesnadné. Dítě bylo ve vodě několik týdnů či měsíců. Pohlaví se podařilo určit až na základě genetického rozboru.

Smrt kojence vyšetřují i policisté v Cerhenicích na Kolínsku. Podle Kolínského deníku ho rodiče v pátek našli ležet v postýlce bez známek života. Zavolali lékařskou službu, dítě se ale oživit nepodařilo. Podle místních byla údajně žena závislá na drogách a o tři děti, které měla, se nestarala. Jeden chlapec prý skončil v ústavu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám