Hlavní obsah

Matka seděla v hospodě, její děti žebraly o jídlo

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Šokující případ 23leté matky, která nechávala své děti ve zcela zanedbaném bytě bez dozoru a bez jídla, vyšetřují ostravští kriminalisté. Na případ policii upozornila žena, která spatřila v okně druhého patra v Ostravě-Porubě tříletá dvojčata a dva chlapce ve věku pět měsíců a šest let, které volaly o pomoc.

Článek

Najíst dětem dali až přivolaní policisté. Těžce opilá matka se do bytu vrátila po několika hodinách, policie ji obvinila z trestného činu opuštění dítěte.

„Ten byt byl strašně zanedbaný, byl tam neuvěřitelný nepořádek a špína. Nebylo tam vůbec žádné jídlo, jen několik velmi znečištěných kojeneckých lahví. Nebyly tam ani žádné hračky, které běžně mívají děti v tomto věku. Děti evidentně strádaly, byly velmi špinavé a hladové,“ uvedl kriminalista Daniel Naivert.

Dodal, že některé děti měly na těle i hematomy. „Proto nevylučujeme, že by mohlo být stíhání rozšířeno i pro další trestné činy,“ dodal Naivert.

Bylo jí to úplně jedno
kriminalista Daniel Naivert

Na případu je zarážející, že podle zjištěných informací se děti už několik měsíců dříve potloukaly kolem domu a po sousedech žebraly o jídlo. „Nikdo ale na tyto skutečnosti neupozornil ani policii ani sociální odbor. Nebýt všímavosti 35leté ženy, která děti viděla v okně a zavolala policii, mohlo by to dopadnout daleko hůře,“ dodal kriminalista.

Obviněná žena byla po svém návratu do bytu umístěna na protialkoholní záchytku, v krvi měla 1,8 promile alkoholu. Když ji pak policisté vyslýchali, neprojevila absolutně žádnou lítost a neměla ani snahu své jednání omlouvat. „Bylo jí to úplně jedno,“ dodal policista.

Zatímco šestiletý kluk je nyní dočasně umístěn do péče babičky, tříletá dvojčata, chlapec a holčička, a také pětiměsíční kojenec jsou v dětském domově. Sociální odbor radnice nyní bude kontaktovat několik otců, zda mají zájem se o děti starat. „My jsme hovořili zatím s otcem dvojčat a ten by byl rád, kdyby byly děti svěřeny jemu do péče,“ dodal vyšetřovatel.

Reklama

Výběr článků

Načítám