Hlavní obsah

Vyhořel hotel Modrá hvězda v Žamberku

Právo, René Chvalina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Orlicí

S požárem střechy momentálně rekonstruovaného hotelu Modrá hvězda v Žamberku na Orlickoústecku bojovali hasiči celou noc z pondělí na úterý. Škody jsou miliónové, ale nikdo nebyl zraněn.

Článek

„Před devátou hodinou večer byli profesionální hasiči ze Žamberka a Ústí nad Orlicí a dobrovolní hasiči ze Žamberka, Letohradu a Klášterce nad Orlicí přivoláni k požáru bývalého hotelu Modrá hvězda na Masarykově náměstí v Žamberku. Při příjezdu hasičů na místo byla již celá střecha hotelu v plamenech,“ informovala mluvčí Hasičského záchranného sboru Pardubického kraje Vendula Horáková.

Požár vznikl podle předběžných informací v nejvyšším patře v některém z prázdných pokojů a rozšířil se rychle na půdu a na krovy hotelu.

„Hotel byl při požáru prázdný, protože v něm probíhala rekonstrukce. Hasiči dostali požár pod kontrolu ve 21.15 hodin. Požár byl zlikvidován krátce před půlnocí, poté hasiči rozebírali ohořelé konstrukce. Příčina vzniku požáru je předmětem dalšího vyšetřování. Škoda byla předběžně vyčíslena na milión korun,“ dodala Horáková.

Hasiči na místě požáru.

FOTO: HZS Pardubického kraje

Reklama

Výběr článků

Načítám