Hlavní obsah

Hromadná nehoda na R10, zasněžené silnice zaskočily řidiče

Novinky, ČTK, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Do Česka se po několika téměř jarních dnech vrátila v plné síle zima. Nejvíce si toho museli všimnout řidiči, kteří se od noci potýkají se sněhem na silnicích. Jeden člověk zemřel při ranní nehodě na Strakonicku. Na rychlostní silnici R10 se dopoledne srazilo v hromadné nehodě větší množství aut.

Článek

Tragická dopravní nehoda se stala brzy ráno na silnici mezi obcemi Osek a Jemnice na Strakonicku. Projíždějící řidič policistům nahlásil automobil v příkopu, který narazil do stromu.

"Devětatřicetiletý řidič náraz do stromu nepřežil. Policisté žádají případně svědky, aby se přihlásili na policii,“ řekla mluvčí policie Jaromíra Nováková.

Hromadná nehoda

Na rychlostní silnici R10 u sjezdu na Brandýs nad Labem a Starou Boleslav stala dopoledne směrem na Mladou Boleslav hromadná  nehoda. V sérii tří nehod po sobě havarovaly desítky vozidel. Provoz byl v tomto místě kvůli odstraňování nehod komplikovaný.

Tradiční komplikace v dopravě čekají na řidiče na Vysočině. Tam vytrvale sněží a už během noci v některých částech kraje napadlo kolem osmi centimetrů sněhu. Na několika místech v kraji havarovala auta. U Ždírce na Jihlavsku se převrátil autobus, nikdo se nezranil.

Řidiči musejí kvůli srážkám počítat se sníženou viditelností. To platí zejména pro dálnici D1. Na jejím povrchu leží po chemickém ošetření zbytky sněhu. Informační tabule na dálnici varují před kluzkou vozovkou.

V Ústeckém kraji sněží, ve vyšších polohách regionu napadlo přes noc několik centimetrů sněhu. Na některých silnicích leží vrstva rozbředlého sněhu, řidiči by si měli dávat pozor zejména v Krušných horách a na Děčínsku. Se zvýšenou opatrností je sjízdná i dálnice D8 z Lovosic do Prahy, která je mokrá po chemickém ošetření.

Řidičům komplikuje jízdu i vítr a snížená viditelnost vlivem srážek, které v nižších polohách přecházejí v déšť se sněhem. Rozbředlý sníh leží i na silnicích nižších tříd na Litoměřicku.

Dopravu v Libereckém kraji komplikuje sníh. Přes noc ho napadlo až deset centimetrů a sněžení neustává. I na hlavních tazích leží rozbředlý sníh a silničáři doporučují jezdit se zvýšenou opatrností. Podle informací krajské správy silnic mohou mít motoristé problémy hlavně ve stoupáních, sníh je totiž mokrý a může klouzat.

Ve Středočeském kraji napadlo do rána několik centimetrů sněhu a místy stále sněží. Všechny silnice jsou sjízdné. Řidiči by ale měli jízdě věnovat maximální pozornost. Na většině území kraje je zataženo. Sněžení se vyskytuje zejména ve východní části regionu, například na brněnské dálnici D1 mezi nultým a 45. kilometrem, na dálnici D8 mezi nultým a 48. kilometrem.

Sněží na Benešovsku, Mělnicku, Mladoboleslavsku, Kolínsku, Kutnohorsku, Nymbursku i v okolí Prahy. V západní části regionu místy prší. Dálnice, rychlostní komunikace a silnice první třídy jsou po chemickém ošetření většinou holé a mokré, místy mohou ležet zbytky rozbředlého sněhu.

Během noci napadl v Pardubickém kraji sníh. Na silnicích se udržel jen na výše položených místech. Poprašek sněhu pokrývá vedlejší cesty u Lanškrounu a v okolí Skutče a Vysokého Mýta, dva centimetry bílé pokrývky hlásí silničáři z okolí Hlinska. Opatrní by měli být řidiči rovněž u Poličky a Svitav, kde se kromě sněhu mohou setkat také s náledím, a v Železných horách.

Reklama

Výběr článků

Načítám