Hlavní obsah

KOMENTÁŘ: Manuál pro entomologa - Václav Klaus ml.

Novinky, Václav Klaus ml.

Etická komise Jihočeské univerzity projednala „případ“ docenta Konvičky a vydala varování ohledně možného rozvázání pracovního poměru při pokračování jeho veřejných aktivit.

Foto: Právo

Václav Klaus mladší

Článek

Pan Konvička pracuje jako vysokoškolský učitel oboru entomologie (hmyz a motýli). Kromě toho je ale také nejviditelnější osobou občanské iniciativy „Islám v České republice nechceme“, jejíž facebooková stránka má přes 110 000 podporovatelů.

O honění motýlů po louce či mírumilovnosti vyznavačů islámu si můžeme myslet leccos. Ale přijít o práci je v dnešní, hospodářskou krizí zmítané Evropě velmi nemilá věc.

Měl bych proto pro pana docenta manuál, jak se správně akademicky chovat, aby se na pořad jednání kádrové komise již nikdy nedostal a práci ve školství měl jistou:

1)      Bojujte za práva hmyzu proti lidem.

Požadujte uzavření Šumavy před turisty, lyžaři a cyklisty. Napadejte (spolu s dalšími aktivisty) místní dřevorubce při kácení uschlých stromů. Braňte kůrovce.

2)      Falšujte výsledky vlastního výzkumu, pokud to fakultě přinese finanční granty.

3)      Poskakujte na veřejnosti s transparentem „Jsem katolicko-entomologická buzna“.

Je lepší být profesorem v Praze než docentem v Budějicích, ne?

4)      Dávejte výborné známky dětem krajské vrchnosti, poslanců, právníků, lobbistů a vůbec vlivných lidí – přestože nic neumějí a měly by propadnout. Popřípadě obratně intervenujte v jejich prospěch u kolegů. Podobně opečovávejte studenty, kteří nechtějí studovat, zato jsou aktivní ve fakultní politice – mají reálnou šanci do akademického senátu.

5)      Veřejně označujte prezidenta republiky ožralým prasetem a hnědorudým šmejdem.

6)      Do televize choďte jen na vyzvání spřátelených redaktorů a snažte se vyjádřit jejich myšlenky a postoje, nikoli vlastní. (Jako rozhovory v televizi za bolševika. Není to tak těžké.)

7)      Hlásejte nenávist k ruskému národu a vyzývejte k válečnému tažení. (Agresivněji, než když jste mluvíval o islámu + upravit reálie: např. nemají Mohameda, ale Putina.)

8)      Napadejte veřejně univerzitu za malé zastoupení žen, menšin atd. ve vedoucích funkcích.

9)      Napište vědeckou práci „Václav Havel a jeho přínos k poznání motýlů Trutnovska“.

10) V pravý čas (ne příliš brzy ani pozdě) vyměňte sluníčkovou ideologii evropského multikulturalismu za islámskou teokracii, čínský komunismus, nacismus či něco jiného – podle budoucí situace.

Budete vzorným vysokoškolským pracovníkem a také mediální morální autoritou.

Václav Klaus ml.

Absolvoval Přírodovědeckou fakultu UK. Přes 20 let působil na půdě gymnázia PORG jako učitel, zástupce ředitele a ředitel (15 let). Pod jeho vedením se gymnázium stalo nejúspěšnější střední školou ve výsledcích státní maturity a dalších žebříčcích a rozšířilo se o další dvě pobočky v Praze a Ostravě.

Založil Asociaci aktivních škol (sdružuje přes 100 českých škol). Je autorem mnoha odborných článků, dvou matematických učebnic a dalších knih (publicistika, školský systém).

Od roku 2014 publikuje pondělní komentáře na Novinky.cz.

Vede jeden z největších českých šachových klubů a dosud aktivně závodí na kole.

Na podzim 2017 byl zvolen poslancem za ODS, 16. března 2019 byl ze strany vyloučen. Nyní je poslancem za hnutí Trikolóra.

Více se dočtete na osobním webu autora vkml.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám