Hlavní obsah

Muži hrozí za hlasitý smích půl roku vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERLÍN

Smát se nahlas v lese se nevyplácí, zjistil čtyřiapadesátiletý účetní z německého Dattelnu. Pro jeho dobrou náladu neměli pochopení místní kondiční běžci, kteří případ hnali až k soudu. Nyní muži hrozí pokuta v přepočtu více než 150 000 korun či půl roku vězení. Napsal to server Ananova.

Článek

Účetní říká, že se do lesa chodí vychechtat po práci či o víkendech. "Je to součást mého života - jako jíst, pít či dýchat. Cítím se mnohem líp, když se pořádně zasměji, je to zdravé a osvobozující," vysvětlil.

Jiný názor má ale jeden z jeho sousedů, který chodí do lesa pravidelně běhat. Smích ho tak rozčiloval, že si stěžoval u soudu, a úspěšně. Pokud si účetní dovolí se v lese ještě jednou od srdce zasmát, dostane pokutu nebo bude rovnou uvězněn.

Expertka na smích Susanne Maierová, která založila Německou akademii smíchu s cílem naučit příliš vážné spoluobčany se trochu uvolnit, říká, že muž "dělal to, co radíme našim studentům". "Osobě, která si stěžovala, i soudci by prospělo, kdyby přišli do naší školy a na vlastní kůži poznali blahodárné účinky smíchu," dodala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám