Hlavní obsah

Jeřáb vlastním tělem chránil svou rodinu před aligátorem

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se aligátor na floridském golfovém hřišti rozhodl, že se projde z jednoho rybníčku do druhého, asi netušil, že ho na cestě doprovodí nezvyklá eskorta. Jeřáb kanadský chránící samici a mládě roztáhl křídla a svědomitě kopíroval plazovu trasu, dokud se aligátor nedostal do vody.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Jeřáb vlastním tělem chránil svou rodinu před aligátoremVideo: AP

 
Článek

Bizarní situaci zachytil minulý týden na svůj mobilní telefon Eric Drexler z Port Charlotte během víkendového hraní golfu. Jeřáb na videu vypadá jako ochranka, která chce svými téměř dvoumetrovými křídly ochránit aligátora před nežádoucími pohledy.

Ve skutečnosti je však jeřáb svědomitým ochráncem své rodiny a takovéto chování je více než obvyklé. Jeřábi mají totiž v divoké přírodě řadu nepřátel. Zejména mláďata jsou lovena liškami, mývaly, kojoty či orly, a tak se jeřábi naučili svá hnízda nelítostně chránit.

Roztáhnutí mohutných křídel většinou doprovází výhrůžné syčení, a když ani to útočníka neodradí, použije jeřáb svou největší zbraň – kopanec silnýma nohama s opravdu ostrými drápy. Samec svou samici ochraňuje i proto, že tito ptáci spolu tvoří pár na celý život.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám