Hlavní obsah

Blesk udeřil nad Londýnem do dvou přistávajících letadel

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Dvě letadla mířící na londýnské letiště Heathrow zasáhl ve středu během přistávání blesk. Přesto, že cestující měli pořádně nahnáno, letoun British Airways letící z Prahy i stroj Icelandair dosedly na plochu v pořádku, informoval server BBC.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Do letadla udeřil nad Londýnem bleskVideo: AP

 
Článek

„Ozvala se hlasitá rána a vyšlehl bílý záblesk. Bylo to něco, co opravdu v letadle nechcete. Blesk udeřil do křídla,“ popsala listu Evening Standard jedna z cestujících.

Islandská letecká společnost potvrdila událost na letu FI454. „Letoun byl samozřejmě po dosednutí z bezpečnostních důvodů zkontrolován. Vzhledem k tomu, že ho blesk nijak nepoškodil, ještě v noci jsme ho nasadili zpátky do provozu,“ uvedl její mluvčí.

British Airways rovněž vydala prohlášení, že jejich let BA857 z české metropole zasáhl blesk. Zároveň připomněla, že se to stává poměrně často a letadla jsou na to připravena. I jejich letoun však prošel následnou bezpečnostní prohlídkou.

Reklama

Výběr článků

Načítám