Hlavní obsah

Pravá noha muže z Indie váží jako novorozené slůně

Novinky, zkr
Chennai

Ind Arun Rádžasingh trpí od narození vzácnou genetickou poruchou, která mu dělá ze života peklo. Pravá noha mu totiž vyrostla do gigantických rozměrů. Váží téměř 100 kilogramů, což odpovídá průměrné váze novorozeného slůněte, citovala AP agenturu Caters News.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Indova jedna noha váží necelých 100 kilogramůVideo: Caters News, AP

 
Článek

Odborníci si se stavem čtyřiatřicetiletého Rádžasingha z Chennai nevědí rady. „Dosud nenašli odpovídající léčbu. Někdy se cítím emocionálně sklíčený, ale neztratil jsem naději,“ říká muž, kterému lékaři dávali po porodu jen pár týdnů.

Má zasaženy obě nohy, pravá je však postižena mnohem víc. Musí jezdit na kolečkovém křesle a potřebuje pomoc i při nejjednodušších činnostech jako je třeba oblékání.

Navzdory svému hendikepu, řadě procedur a matčině brzké smrti dokázal Rádžasingh vystudovat vysokou školu vzdálenou 800 kilometrů od jeho domova. Po promoci vystřídal několik zaměstnání, jeho zdravotní stav mu ale nyní pracovat neumožňuje.

Velkou inspirací mu je Steve Jobs, po jeho vzoru se snaží založit vlastní softwarovou firmu. A věří ve světlejší zítřky. „Po všech fyzických i psychických výzvách, kterým jsem čelil, se teď cítím jako silnější osobnost. Doufám, že pro mě někdo někde najde řešení a už se na to těším,“ dodal optimisticky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám