Hlavní obsah

Muž s velikostí bot 60 se dočkal operace zmenšení nohou

Novinky, zkr
Wu-chan

Lékaři v čínském Wu-chanu úspěšně operovali pacienta s extrémně velkýma nohama. Osmadvacetiletý muž jménem Čang má chodidla dlouhá 35 centimetrů a nosí boty velikosti 60. Zatím se podrobil zákroku na pravé noze. Na levé, na které má ještě k tomu šest prstů, ho teprve čeká, uvedl server státní agentury Sin-chua.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Mužovi narostla chodidla do délky 35 centimetrů, na levé noze má ještě k tomu šest prstů (video je bez zvuku)Video: China-Live, Newsflare.com

 
Článek

Tým specialistů mladému Číňanovi v pondělí zúžil jedno z 18 centimetrů širokých chodidel o pětinu a narovnal mu pokřivený prst. Podobná operace ho čeká i na levé noze, kde mu bude ještě chirurgicky odstraněn přebytečný prst.

Mladý Číňan trpí Proteovým syndromem. Ten způsobil nekontrolovatelný růst tkání a neobvyklý vývoj kostí. Obří chodidla mu působila problémy při chůzi, proto vyhledal odbornou pomoc.

Připadám si jako znovuzrozený, citovala agentura pacienta po první operaci. „Hned jakmile podstoupím druhou, půjdu si koupit pohodlné boty,“ dodal.

Podle jeho otce se Čang s velkými chodidly už narodil. Měl je větší, než ostatní děti. Když mu bylo 12 let, začalo být velmi obtížné pro něj sehnat dostatečně velkou obuv. Všichni členové jeho rodiny, včetně rodičů a sestry, mají přitom chodidla normálních rozměrů.

V celé Číně byly dosud zaznamenány jen čtyři takovéto případy, oznámil Čangův lékař Čen-ping Čchen. A po celém světě jich podle něj není známo ani sto.

Reklama

Výběr článků

Načítám