Hlavní obsah

Piloti cvičili s obřím dopravním letadlem a předvedli úchvatné triky

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Boeing zveřejnil video zachycující model Dreamliner 787-9 při zkušebním letu na Paris Air Show, která začala v pondělí a skončí v neděli. Americký výrobce chce svůj letoun samozřejmě předvést v co nejlepším světle, piloti tak s velkým dopravním letadlem předváděli u města Moses Lake ve státě Washington psí kusy.

BEZ KOMENTÁŘE: Piloti měli obří boeing bravurně zvládnutýVideo: Boeing

 
Článek

Piloti letadla v barvách společnosti Vietnam Airlines ukázali během letu odvážné manévry, které by si s pasažéry na palubě mohli dovolit jen těžko. Děsivě vypadalo už prudké stoupání po startu, ve skutečnosti to ale nejspíš tak hrozné nebylo.

„Něco z toho, co vidíte, je trik perspektivy. Vypadá to, že ten vzlet je téměř vertikální, ale věřte mi, že není,“ okomentoval video pro CNN pilot Patrick Smith.

BEZ KOMENTÁŘE: Akrobacie s Boeingem 787-9 DreamlinerVideo: Boeing

„To letadlo bylo velmi lehké, protože neneslo žádné pasažéry, mělo málo paliva a bylo bez nákladu, takže s ním šlo prudce stoupat. V rámci ukázky je za těchto podmínek normální, že je toho letadlo schopno. Není to nic nebezpečného,“ dodal Smith.

Boeing odmítl zveřejnit detaily o testovacím letu, fanouškům tak nezbývá než hádat, jaký mohl být úhel stoupání nebo rychlost při manévrech ve vzduchu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám