Hlavní obsah

Policejní auto za 80 miliónů piráty nejspíš honit nebude

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud už vás nudí luxusní a supersportovní vozy, kterými se chlubí dubajská policie, tak nezoufejte. V sousedním emirátu Abú Dhabí totiž pro svou policii pořídili Lykan HyperSport, tedy vůz, jehož produkce je limitována sedmi kusy. Cena v přepočtu 80 miliónů korun tak není žádným překvapením.

BEZ KOMENTÁŘE: Lykan Hypersport v barvách policie emirátu Abú DhabíVideo: Abu Dhabi Police

 
Článek

Exotický Lykan pohání 3,7litrový šestiválec s dvěma turby a výkonem 750 koní. Na stovku dokáže auto zrychlit za 2,8 sekundy a maximální rychlost je prý až 385 kilometrů za hodinu.

Do povědomí širší veřejnosti se vůz dostal díky filmu Rychle a zběsile 7, v němž ho rozhodně nešlo přehlédnout.

BEZ KOMENTÁŘE: Dubajská policie se pochlubila svým luxusním vozovým parkemVideo: Dubai Police

Policie v Abú Dhabí má kromě svého nejnovějšího přírůstku ve svém vozovém parku ještě třeba Nissan GT-R, Chevrolet Camaro nebo Rolls-Royce Phantom. Stále to však nestačí na dubajskou policii, která má v garáži třeba Bugatti Veyron, Lamborghini Aventador, Ferrari FF, McLaren MP-12C nebo Aston Martin One-77.

Pro oba emiráty, které se teď evidentně předhánějí i v této oblasti, ale platí, že rychlé vozy jsou určeny spíš k propagaci než k honění silničních pirátů.

Upoutávka na film Rychle a zběsile 7Video: CinemArt

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám