Hlavní obsah

Pil 10 plechovek coca-coly denně, za měsíc přibral přes 10 kilo

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Padesátiletý George Prior se rozhodl světu předvést efekt populárního cukrem prosyceného nápoje. V době začátku testu, kterým bylo pozření deseti plechovek coca-coly denně po dobu jednoho měsíce, byl ve skvělé kondici. Po třiceti dnech váha promluvila jasně - přibral zhruba 10,5 kilogramu.

Po deseti colách denně přibral muž za měsíc přes deset kilogramů

 
Článek

Je to proměna, která přiměje člověka se zamyslet. Za pouhých 30 dnů se Prior změnil ze zdravého a svalnatého člověka na oplácaného muže. A nejen to. Ženatý otec dvou dětí má pocit, že se stal na coca-cole závislým. Když ji přestal pít, tak měl podle svých slov obrovskou touhu dát si ji znovu.

„Vyzývám lidi, aby se více věnovali sledování množství cukrů ve svém jídelníčku. Lidé si musí uvědomit, jaké jsou opravdové efekty cukru na jejich zdraví a jak jim škodí,” uvedl muž žijící v americkém Los Angeles.

„Hlavní změna spočívala v tloustnutí. Během 30 dnů jsem nabral 10,5 kilogramu. Vyvinula se u mě bohužel i touha po další plechovce či jiných cukrech. Stoupl mi také krevní tlak. Před začátkem pokusu jsem měl průměrný tlak 129/77, na konci pak 145/96,” uvedl Američan.

Cítil se sytý

Zda je možné takto dramatické zvýšení tlaku připisovat pouze extrémnímu pití tohoto nápoje, je však značně spekulativní. Pravdou však zůstává, že během zkušebního měsíce se George snažil stravovat tak zdravě, jako činí jindy. Jak sám dodává, často však své tradiční porce ani nemohl sníst, protože po pití coly neměl v době obědů a večeří takový hlad. Cítil se sytý.

„Udělal jsem to proto, aby se lidé zamysleli a začali mluvit o tom, kolik cukrů každý den pozřou a jak nezdravé to je. Preferoval bych už něco takového nikdy znovu neabsolvovat, protože nemám rád, když je mi takto těžko. Na pováženou také je, že poté, co jsem coca-colu přestal pít, tak jsem zhubl za čtyři dny o víc než dva kilogramy,” dodal Prior.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám