Hlavní obsah

Slepecký pes zachránil svého pána, který spadnul do kolejiště metra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako hrdina je oslavován slepecký pes, který zachránil svého pána, když spadnul do kolejiště metra v New Yorku. Američané se teď skládají, aby labrador měl i dál dobrou péči. Brzy se na něj totiž přestane vztahovat zdravotní pojištění. Pomocí několika sbírek se už podařilo vybrat 40 tisíc dolarů (asi 800 tisíc korun).

Slepce, který spadl do kolejiště metra, zachránil jeho pesVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Šedesátiletý Cecil Williams stál v úterý na nástupišti metra v Harlemu, když se mu zatočila hlava a omdlel. Jeho pes, jedenáctiletý černý labrador Orlando, se podle svědků snažil pádu do kolejiště zabránit. Oba ale spadli dolů, kde pes začal olizovat svému pánovi tvář a snažil se ho probudit.

Podařilo se mu to, když se vlak blížil do stanice. Williams svíral psa a skrčil se do prohlubně mezi kolejemi, takže průjezd již dojíždějícího vlaku přežili oba jen s drobnými zraněními. Oba jsou nyní v newyorské nemocnici St. Luke's Hospital.

„Stalo se to, že jsem omdlel. Ztratil jsem vědomí a on (Orlando) se mě pokoušel odtáhnout zpět. Ale spadl jsem dolů a on také, protože byl na vodítku. Zůstal dole se mnou, byl tam pro mě,“ řekl Williams agentuře Reuters.

Na psův důchod potřebuje peníze

Vzhledem k tomu, že Orlandovi je již 11 let, blíží se mu odchod do výslužby. Williams řekl, že zdravotní pojištění mu zaplatí nového slepeckého psa, ale už mu nestačí na to, aby si ponechal dalšího psa „v důchodu“.

„Kdybych měl peníze, určitě si ho nechám,“ řekl agentuře AP z nemocničního lůžka.

Na jeho podporu vzniklo několik webových stránek. Na nich již stovky lidí podle agentury Reuters poslaly celkem asi 40 000 dolarů, aby Williams s Orlandem mohli zůstat spolu.

Organizace Guiding Eyes for the Blind, která Orlanda vycvičila, uvedla, že dostává stovky dotazů, zda bude moci Orlando zůstat se svým dosavadním pánem.

„Chápeme obavy všech o Orlandovu budoucnost. Ať již zůstane s Cecilem, nebo se vrátí ke svému původnímu cvičiteli, buďte ujištěni, že bude ctěn jako hrdina, jakým také je,“ uvedla organizace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám